Placki polenta ze szparagami i jajkami

Placki polenta ze szparagami i jajkami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj Polenta Fritters ze szparagami i jajkami. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 285 kalorii, 19g białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 1 i kosztuje $2.69 za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka szparagów, parmezanu, polentanu w tubie i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Placki kukurydziano-Polentowe, Smażone Placki Z Serem Polenta, oraz Polenta z Fontinanem i jajkami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodać polentę i szparagi; gotować 8 protokół, obracając raz.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzparagiSzparagi
PolentaPolenta
3
Popchnij polentę i szparagi na bok patelni. Ponownie zalać patelnię sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
SzparagiSzparagi
PolentaPolenta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Dodać jajka i smażyć, aż żółtka są ustawione, około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
JajkoJajko
5
Podawać jajka na ciepłej polencie ze szparagami na boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzparagiSzparagi
PolentaPolenta
JajkoJajko
6
Posypać serem i czarnym pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
SerSer
7
Carb Star: Polenta
Składniki, których będziesz potrzebować
PolentaPolenta
8
1 gram skrobi opornej na 1/2 szklanki gotowanej
Składniki, których będziesz potrzebować
SkrobiaSkrobia
9
To miękkie, kremowe ziarno jest wykonane z gotowanej mąki kukurydzianej. Naturalnie bogata w odporną skrobię, polenta jest również bogata w błonnik i zawiera przyzwoitą ilość białka. I jest wszechstronny. Może być gotowany na kremową konsystencję lub pieczony na chrupiące paluszki. W rzeczywistości można nawet użyć go zamiast białego chleba do grzanek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biały ChlebBiały Chleb
PolentaPolenta
GrzankiGrzanki
ZiarnaZiarna

Wyposażenie

TrudnośćNormalny
Gotowe W15 m.
Porcje1
Ocena Zdrowia25
Magazyn