Placki Malinowe Z Nektarynką Z Podwójną Skórką

Placki Malinowe Z Nektarynką Z Podwójną Skórką
Nektarynowe placki z podwójną skórką mogą być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 16 porcji z 527 kalorii, 6G białka, oraz 25 g tłuszczu każdy. Na 1,46 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz skracanie warzyw, nektaryny, mleko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi ci to Epikurious. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 6 godzin. Z łyżeczką wynik 31%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Placki Malinowe Z Nektarynką Z Podwójną Skórką, Nektarynowo-Malinowe Placki, oraz Malinowy Placek Z Podwójną Skórką.

Instrukcje

1
Wymieszać 2 1/2 szklanki mąki, 1 1/2 patyków masła, 1/4 szklanki skracania i 1/2 łyżeczki soli w misce opuszkami palców lub blenderem do ciast (lub pulsować w robocie kuchennym), aż mieszanina przypomina Gruboziarnisty posiłek z niektórymi grudkami masła o wielkości grochu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SkracanieSkracanie
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Skropić równomiernie 5 łyżkami lodowatej wody i delikatnie wymieszać widelcem (lub impulsem), aż do włączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
3
Wyciśnij małą garść: jeśli nie trzyma się razem, dodaj więcej wody z lodem do ciasta, 1 łyżkę na raz, mieszając (lub pulsując), aż się połączy. (Nie przepracować mieszaniny, lub ciasto będzie trudne.)
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
CiastoCiasto
4
Ciasto wyłożyć na powierzchnię roboczą i podzielić na 6 porcji. Piętą dłoni posmaruj każdą porcję raz lub dwa razy ruchem do przodu, aby pomóc rozprowadzić tłuszcz. Zbierz całe ciasto razem ze skrobakiem i naciśnij na 2 kulki, a następnie spłaszczyć każdą NA 5-calowy dysk. Dodać 2 kolejne dyski w ten sam sposób z pozostałych 2 1/2 szklanki mąki, 1 1/2 patyczki masła, 1/4 szklanki skracania, i 1/2 łyżeczki soli. Schłodzić ciasto, każdy dysk owinięty szczelnie w folię, aż będzie twardy, co najmniej 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
SkracanieSkracanie
MasłoMasło
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
1
Nektaryny pokroić na 1/2 cala szerokości klinów, a następnie wrzucić z malinami i sokiem z cytryny w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
MalinyMaliny
NektarynaNektaryna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Tapiokę zmielić na proszek w młynku, następnie w małej miseczce ubić razem ze skrobią kukurydzianą, solą i cukrem (nie wyrzucać z owocami, dopóki ciasto nie zostanie rozwałkowane).
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
TapiokaTapioka
CiastoCiasto
OwoceOwoce
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
1
Umieść stojak piekarnika w dolnej trzeciej części piekarnika i umieść duży arkusz folii na stojaku. Rozgrzej piekarnik do 218°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
2
Rozwałkować 2 dyski ciasta, po jednym na raz (Pozostałe dyski przechowywać schłodzone), na lekko posypanej mąką powierzchni z lekko posypanym mąką wałkiem do ciasta, na 13-calowe okrągłe, następnie włożyć do talerzy ciasta (nie przycinać) i schłodzić do momentu użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wałek Do CiastaWałek Do Ciasta
3
Rozwałkuj pozostałe 2 dyski (dla górnych skórek) w ten sam sposób i odłóż na bok (trzymaj płasko).
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
4
Delikatnie wrzucić mieszankę cukru z owocami i podzielić między skorupki ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki TruskawekŚwieże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki Truskawek
OwoceOwoce
CukierCukier
5
Przykryj ciasta okrągłymi ciastami i wykończ krawędzie nożycami kuchennymi, pozostawiając zwis 1/2 cala. Naciśnij krawędzie razem, a następnie zagniataj dekoracyjnie.
6
Blaty ciasta posmarować mlekiem i posypać cukrem (łącznie 2 łyżki stołowe).
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
MlekoMleko
7
Wyciąć kilka otworów parowych w górnej części każdego ciasta małym ostrym nożem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
8
Ciasto piec na folii 20 minut. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 191° i nadal piec, sprawdzając często i pokrywając krawędź każdego ciasta paskiem folii lub tarczy ciasto, jeśli skórki są brązowieje zbyt szybko, aż skórki są złotobrązowe i nadzienie jest bulgotanie, o 40 minut więcej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
9
Schłodzić placki do temperatury pokojowej na stojakach, co najmniej 2 godziny.
1
* Ciasto (w krążkach) można schłodzić do 1 dnia.* Pie skorupki mogą być wykonane 1 dzień wcześniej i schłodzone, luźno pokryte. Ciasto na wierzchnie skórki można rozwałkować i schłodzić, warstwowo między arkuszami folii. Przed złożeniem ciasta doprowadzić ciasto do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki TruskawekŚwieże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki Truskawek
CiastoCiasto
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
TrudnośćEkspert
Gotowe W6 hrs
Porcje16
Ocena Zdrowia5
Magazyn