Placki Malinowe Z Nektarynką Z Podwójną Skórką

Placki Malinowe Z Nektarynką Z Podwójną Skórką
Nektarynowe placki z podwójną skórką mogą być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 16 porcji z 527 kalorii, 6G białka, oraz 25 g tłuszczu każdy. Na 1,46 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz skracanie warzyw, nektaryny, mleko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi ci to Epikurious. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 6 godzin. Z łyżeczką wynik 31%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Placki Malinowe Z Nektarynką Z Podwójną Skórką, Nektarynowo-Malinowe Placki, oraz Malinowy Placek Z Podwójną Skórką.

Instrukcje

1
Wymieszać 2 1/2 szklanki mąki, 1 1/2 patyków masła, 1/4 szklanki skracania i 1/2 łyżeczki soli w misce opuszkami palców lub blenderem do ciast (lub pulsować w robocie kuchennym), aż mieszanina przypomina Gruboziarnisty posiłek z niektórymi grudkami masła o wielkości grochu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SkracanieSkracanie
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Skropić równomiernie 5 łyżkami lodowatej wody i delikatnie wymieszać widelcem (lub impulsem), aż do włączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
3
Wyciśnij małą garść: jeśli nie trzyma się razem, dodaj więcej wody z lodem do ciasta, 1 łyżkę na raz, mieszając (lub pulsując), aż się połączy. (Nie przepracować mieszaniny, lub ciasto będzie trudne.)
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
CiastoCiasto
4
Ciasto wyłożyć na powierzchnię roboczą i podzielić na 6 porcji. Piętą dłoni posmaruj każdą porcję raz lub dwa razy ruchem do przodu, aby pomóc rozprowadzić tłuszcz. Zbierz całe ciasto razem ze skrobakiem i naciśnij na 2 kulki, a następnie spłaszczyć każdą NA 5-calowy dysk. Dodać 2 kolejne dyski w ten sam sposób z pozostałych 2 1/2 szklanki mąki, 1 1/2 patyczki masła, 1/4 szklanki skracania, i 1/2 łyżeczki soli. Schłodzić ciasto, każdy dysk owinięty szczelnie w folię, aż będzie twardy, co najmniej 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
SkracanieSkracanie
MasłoMasło
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
1
Nektaryny pokroić na 1/2 cala szerokości klinów, a następnie wrzucić z malinami i sokiem z cytryny w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
MalinyMaliny
NektarynaNektaryna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Tapiokę zmielić na proszek w młynku, następnie w małej miseczce ubić razem ze skrobią kukurydzianą, solą i cukrem (nie wyrzucać z owocami, dopóki ciasto nie zostanie rozwałkowane).
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
TapiokaTapioka
CiastoCiasto
OwoceOwoce
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
1
Umieść stojak piekarnika w dolnej trzeciej części piekarnika i umieść duży arkusz folii na stojaku. Rozgrzej piekarnik do 218°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
2
Rozwałkować 2 dyski ciasta, po jednym na raz (Pozostałe dyski przechowywać schłodzone), na lekko posypanej mąką powierzchni z lekko posypanym mąką wałkiem do ciasta, na 13-calowe okrągłe, następnie włożyć do talerzy ciasta (nie przycinać) i schłodzić do momentu użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wałek Do CiastaWałek Do Ciasta
3
Rozwałkuj pozostałe 2 dyski (dla górnych skórek) w ten sam sposób i odłóż na bok (trzymaj płasko).
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
4
Delikatnie wrzucić mieszankę cukru z owocami i podzielić między skorupki ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki TruskawekŚwieże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki Truskawek
OwoceOwoce
CukierCukier
5
Przykryj ciasta okrągłymi ciastami i wykończ krawędzie nożycami kuchennymi, pozostawiając zwis 1/2 cala. Naciśnij krawędzie razem, a następnie zagniataj dekoracyjnie.
6
Blaty ciasta posmarować mlekiem i posypać cukrem (łącznie 2 łyżki stołowe).
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
MlekoMleko
7
Wyciąć kilka otworów parowych w górnej części każdego ciasta małym ostrym nożem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
8
Ciasto piec na folii 20 minut. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 191° i nadal piec, sprawdzając często i pokrywając krawędź każdego ciasta paskiem folii lub tarczy ciasto, jeśli skórki są brązowieje zbyt szybko, aż skórki są złotobrązowe i nadzienie jest bulgotanie, o 40 minut więcej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
9
Schłodzić placki do temperatury pokojowej na stojakach, co najmniej 2 godziny.
1
* Ciasto (w krążkach) można schłodzić do 1 dnia.* Pie skorupki mogą być wykonane 1 dzień wcześniej i schłodzone, luźno pokryte. Ciasto na wierzchnie skórki można rozwałkować i schłodzić, warstwowo między arkuszami folii. Przed złożeniem ciasta doprowadzić ciasto do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki TruskawekŚwieże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki Truskawek
CiastoCiasto
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
TrudnośćEkspert
Gotowe W6 hrs
Porcje16
Ocena Zdrowia5
Magazyn