Placki kukurydziane z dżemem pomidorowo-imbirowym
Placki kukurydziane z dżemem pomidorowo-imbirowym to Wegetariańskie przepis z 12 porcjami. Na 76 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 187 kalorii, 5G białka, oraz 5G tłuszczu. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz wodę, oliwę z oliwek, brązowy cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 54%, co jest solidne. Podobne przepisy to Placki Kukurydziane Brzoskwiniowe, Brzoskwinie z płatkami kukurydzianymi, oraz Świeże Truskawkowe Placki Kukurydziane.
Instrukcje
Aby przygotować dżem, ułóż pomidory koktajlowe w jednej warstwie na patelni z galaretką. Dusić przez 20 minut lub aż zbrązowieje, mieszając od czasu do czasu.
Podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek w średnim rondlu na średnim ogniu.
Dodaj cebulę, jabłko, i imbir; smażyć 5 minut lub do miękkości.
Dodać cukier; gotować 1 minutę.
Dodać pomidory, wodę i kolejne 4 składniki (przez pieprz) i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż zmniejszy się do 2 filiżanek (o 45 protokół).
Aby przygotować ciastka, lekko łyżkę mąki i mąki kukurydzianej do suchych miarek; wyrównać nożem.
Mąkę, mąkę kukurydzianą, proszek do pieczenia i 1/4 łyżeczki soli wymieszać w dużej misce, mieszając trzepaczką. Zrób dobrze w środku mieszaniny.
Połączyć mleko, olej i sok; dodać do mieszanki mąki. Mieszać tylko do wilgotności. Ciasto wyłożyć na lekko posmarowaną mąką powierzchnię; zagnieść lekko 3 lub 4 razy.
Ciasto rozwałkować na grubość 1/2 cala.
Pokrój za pomocą okrągłego noża 2 1/2 cala na 12 rund; umieść na blasze pokrytej sprayem do pieczenia.
Piec w 400 przez 15 minut lub do lekko rumiane.