Placki kukurydziane pomidorowo-Okra
Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 58 kalorii, 1G białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 50. Na 37 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz rukolę, proszek do pieczenia, sól morską i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Placki Kukurydziane Okra, Okra placki kukurydziane z dipem cilantro limonka jogurt, oraz Mini placki kukurydziane z pomidorowym smakiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pierwsze 3 składniki ubić w dużej misce.
Ubij razem jajko i 1 1/2 szklanki wody; dodaj do mieszanki mąki kukurydzianej, ubijając, aż będzie gładka.
Smash czosnek zrobić pastę. Okra wymieszać, jalapeo, i pasta czosnkowa do mieszanki mąki kukurydzianej. (Ciasto będzie grube i zgęstnieje jeszcze bardziej, gdy siedzi, więc w razie potrzeby dodaj wodę.)
Podgrzać 1 Łyżkę. olej w dużej żeliwnej patelni na średnim ogniu.
Wlać 1 Łyżkę. ciasto dla każdego ciasta na patelni, i delikatnie spłaszczyć w 2-calowy ciasto. (Nie przepełnione ciasta na patelni.) Gotować 2 do 3 minut lub do góry są pokryte pęcherzyków. Obróć i gotować 2 do 3 więcej minut.
Przełożyć na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem. Doprawić koszerną solą i pieprzem. Trzymaj ciepło w piekarniku 200. Powtórz procedurę z pozostałym cieście i olejem.
Rozłóż każde ciasto z około 1 łyżeczką. ser pimiento. Top z rukolą, pomidorem, bazylią i koszerną solą i pieprzem.