Placki Kukurydziane
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj placków kukurydzianych. Na 39 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 157 kalorii. Ten przepis służy 6. Ten przepis jest lubiany przez 3 smakoszy i kucharzy. Mieszanka papryki, jajka, koszernej soli i pieprzu oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Kukurydza Methi Pakoda-kukurydza i liście kozieradki-słodka kukurydza s, SweetLife Corn Falafel Fritters I Kukurydza Cayenne, oraz Placki Kukurydziane dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Ubić razem mąkę kukurydzianą, mąkę, wędzoną paprykę, proszek do pieczenia, sól, pieprz, maślankę i jajko. Uwaga kucharza: jeśli ciasto jest zbyt grube, dodaj więcej maślanki.
Dodaj masło do średniej patelni nonstick na średnim ogniu. Raz spieniony, dodać szalotki i zielonej cebuli i saute do miękkości, o 2 protokół.
Dodać kukurydzę i gotować przez kolejne 2 protokół. Doprawić solą i pieprzem. Złóż gotowane warzywa do mieszanki ciasta.
Wytrzeć patelnię i dodać 2 łyżki oleju rzepakowego. Gdy patelnia jest gorąca, łyżka się ciasto w 1/4-cup miarki. Gotować z każdej strony, aż złoty i chrupiące, o 1 1/2 protokół.
Odcedzić na wyłożonym papierowym ręcznikiem talerzu i posypać solą.