Placki Kimchi z sosem sojowym
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur hor d ' oeuvre, więc dać Kimchi placki z sosem sojowym zanurzenie spróbować. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 16 i kosztuje 91 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 213 kalorii, 7G białka, oraz 5G tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. To będzie hit w Twoim Super Bowl wydarzenie. Ten przepis jest typowy dla kuchni koreańskiej. Jeśli masz olej sezamowy, marynowane gruszki, mieloną wieprzowinę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Placki Kimchi Z Sosem Sojowym, Super łatwe naleśniki Kimchi z sosem sojowym, oraz Placki z ciecierzycy z sosem jogurtowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszaj 1 łyżkę szalotki, 2 łyżki sosu sojowego, ocet i gochugaru w małej misce. Odstaw sos na bok.
Wymieszaj wieprzowinę, 1 łyżeczkę czosnku, olej sezamowy, andremaining 1 łyżeczkę sosu sojowego w małej misce.Schłodzić przez 30 minut lub do 1 dnia.
Fasolę odsączyć, rezerwując 1 szklankę moczenia. Przecier z fasoli i 1/2 szklanki moczenia płyn w blenderze, dodając więcej wody bytablespoons w razie potrzeby, aż mieszanina jest gęsta, lekko Gruba pasta.
Przenieść do dużej miski.
Dodaj 3/4 szklanki szalotki, 1 łyżeczka czosnku, kimchi, i chile do przecieru z fasoli.
Dobrze wymieszać; doprawić solą. Wymieszać z mieszanką wieprzową.
Podgrzać 2 łyżki oleju roślinnego w dużymstick lub żeliwna patelnia na średnim ogniu. Praca w partiach, łyżka1 / 4-cupfuls ciasta na patelni, spreadingeach się do 3 1/2"-4" rund. Gotować, regulując podgrzewać, jeśli brązowieje zbyt szybko i dodawać więcej oleju między partiami, aż placki będą brązowawe i gotowane przez, 2-3minuty na stronę.
Podawać naleśniki z sosem zanurzeniowym i
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Koreańczyków. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować, jest Lubanzi Chenin Blanc. Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.
![Lubanzi Chenin Blanc]()
Lubanzi Chenin Blanc
Lubanzi Chenin Blanc 2018 pochodzi z mieszanki starszych, suchych krzewów hodowlanych i młodszych, nawadnianych kroplami winorośli. Jego głęboki słomiany kolor wskazuje zarówno na dojrzałą świeżość, jak i złożoność. Nos przynosi owoce tropikalne i pestkowe, wywołując myśli o mandarynce i liczi. Podniebienie jest okrągłe i mięsiste, ponownie popychając liczi do przodu, wraz z białą brzoskwinią, morelą i zielonym jabłkiem, a wszystko to dzięki odrobinie podwyższonej kwasowości. Jest jasność i lekka nuta świeżo upieczonego chleba w całym. Wykończenie jest długie, miękkie i czułe.