Placki czekoladowe z maślanym bananem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc daj czekoladowe placki Whoopie z kremem bananowym. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 308 kalorii. Na 40 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 24. Udaj się do sklepu i podnieś jajko, mąkę, mleko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 16 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Placki Whoopie Z Solonym Karmelem Maślanym, Ciasto pistacjowo-Kardamonowe z maślanką różaną, oraz Jalapeño Cornbread Whoopie placki z miodem maślanym.
Instrukcje
W przypadku klasycznej czekolady Whoopie: umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej piekarnik do 191°. Wyłóż dwie blachy do pieczenia papierem do pieczenia.
Mąkę, proszek kakaowy, sodę oczyszczoną i sól przesiać na arkusz woskowanego papieru. W misce miksera stojaka wyposażonego w mocowanie wiosła, ubić razem masło, skracanie i brązowy cukier na małej prędkości, aż po prostu połączone. Zwiększ prędkość do średniej i beat aż puszyste i gładkie, o 3 protokół.
Dodać jajko i wanilię i ubić przez kolejne 2 minuty.
Dodać połowę mieszanki mąki i połowę mleka do ciasta i ubić na niskim aż po prostu włączone. Zeskrobać boki miski.
Dodać pozostałą mieszaninę mąki i mleka i ubić, aż do całkowitego połączenia.
Używając łyżki, upuść około 1 łyżkę ciasta na jedną z przygotowanych blach do pieczenia i powtórz, rozstaw je co najmniej 2 cale od siebie.
Piec po jednym arkuszu na raz przez około 10 minut każdy, lub do momentu, gdy ciasto spręży się z powrotem po delikatnym naciśnięciu.
Wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia ciasta na patelni na około 5 minut przed przeniesieniem ich do stojaka do całkowitego ostygnięcia.
W przypadku maślanki bananowej: w misce roboczej miksera stojącego wyposażonego w przystawkę do łopatek ubić masło, zaczynając od niskiej i zwiększając do średniej prędkości, aż do kremowego, około 2 minut.
Dodaj sól, sok z limonki i wanilię i ubijaj, aż będzie gładka, około 1 minuty.
Dodać cukier cukierników, 1 szklanka na raz, i ubić na niskim aż włączone. Zwiększ prędkość do średniej i beat aż lekkie i puszyste, o 3 więcej minut.
Dodaj więcej cukru cukierniczego w razie potrzeby, aby uzyskać konsystencję, którą chcesz.