Placek Śliwkowy
Placek śliwkowy to Wegetariańskie przepis z 10 porcjami. Na 62 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 221 kalorii, 3G białka, oraz 7G tłuszczu. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i odbierz śliwki, mieloną gałkę muszkatołową, mielony cynamon i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Tylko kilku osobom naprawdę spodobał się ten deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest taki super. Podobne przepisy to Tarta Śliwkowa Tatin Z Grzanym Sorbetem Śliwkowym, Galaretka Z Miodem, Śliwkami I Jeżynami Z Sorbetem Śliwkowym, oraz Plum Delicious: Tarta Z Kremem Śliwkowym Damson.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Aby ciasto: w dużej misce połączyć 3 szklanki mąki, 3/4 szklanki białego cukru, proszku do pieczenia i 1/8 łyżeczki soli.
Dokładnie wymieszać, a następnie pokroić w 2/3 szklanki masła lub margaryny blenderem do ciasta, aż kawałki będą wielkości małego groszku. Wymieszaj z jajkami, ekstraktem z wanilii, mlekiem i skórką z cytryny.
Mieszaj, aż wszystkie składniki zostaną połączone. Pozostawić ciasto do odpoczynku w lodówce.
Aby polewa Streusel: w średniej misce wymieszać 1/2 szklanki mąki, brązowy cukier, 1/2 łyżeczki cynamonu, 1/4 łyżeczki soli, posiekane orzechy i startą skórkę z cytryny. Pracę na maśle lub margarynie palcami, aż wszystkie składniki są dobrze połączone. Odstawić.
Umieść pestki i pokrojone owoce w dużej misce. W małej misce wymieszać pozostały cukier, mąkę, cynamon i gałkę muszkatołową, aż do całkowitego połączenia.
Wlać owoce i delikatnie mieszać, aż wszystkie owoce będą równomiernie pokryte.
Rozwałkuj ciasto i umieść na patelni z ciastem o przekątnej 9 cali. Przyciąć i ostrza flet, a następnie wlać nadzienie owocowe. Równomiernie przykryć owoce polewą streusel i piec w nagrzanym piekarniku przez 45 do 55 minut.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.