Placek Ziemniaczano-Orzechowy
Ten przepis służy 12. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i wegetariański przepis ma 454 kalorie, 7G białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Na 69 centów za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz olej roślinny, sól, mielone ziele angielskie i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 41%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Ciasto Kawowe Ze Słodkich Ziemniaków I Orzechów Pekan, Ugotuj książkę: ciasto ze słodkich ziemniaków z orzechami pekan Streusel, oraz Dwukrotnie pieczone Skórki ze słodkich ziemniaków z orzechami pekan Streusel (akan Individual Sweet Potato Casserole).
Instrukcje
Ubij cukier i olej na średniej prędkości mikserem elektrycznym, aż do wymieszania.
Dodać jajka, 1 na raz, ubijając po każdym dodaniu.
Mąkę połączyć, 2 łyżeczki sody oczyszczonej i kolejne 4 składniki. Stopniowo dodawaj mieszaninę mąki do mieszaniny cukru, ubijając z małą prędkością, aż do wymieszania. (Ciasto będzie sztywne.)
Ubij razem tłuczone słodkie ziemniaki, 2/3 szklanki wody i 1 łyżeczkę ekstraktu waniliowego. Wymieszać w cieście do wymieszania. Wchodzisz w posiekane tosty pekan.
Wlać ciasto do natłuszczonej i zalanej mąką 10-calowej patelni z rurką.
Piec w 350 przez 1 godzinę i 15 minut lub aż długi drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty. Całkowicie schłodzić w patelni na stojaku z drutu.
* 1 (16-uncja) kandyzowane ziemniaki, puree lub 1 (15-uncja) puszka dynia może być zastąpiona puree słodkich ziemniaków.