Placek z rodzynkami II

Placek z rodzynkami II
Placek z rodzynkami II to wegańskie przepis z 8 porcjami. Ten deser ma 181 kalorii, 2G białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka mąki, wody, orzechów włoskich i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. W cenie 45 centów za porcję, ten przepis można uznać za bardzo przystępne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 31%, to danie nie jest tak niesamowite. Spróbuj Chleb z rodzynkami dla miłośników rodzynek, Babeczki z rodzynkami rumowymi z maślanką z rodzynkami Rumowymi, oraz Ciasto Wiśniowe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F (220 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Rodzynki dokładnie umyć. Gotować we wrzącej wodzie do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
RodzynkiRodzynki
WodaWoda
3
Mąkę wymieszać z cukrem i dodać do ugotowanych rodzynek. Mieszaj, aż mieszanina zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
RodzynkiRodzynki
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
4
Zdjąć z ognia i dodać sok z cytryny, skórkę cytryny i orzechy. Lekko schłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Skórka Z CytrynySkórka Z Cytryny
OrzechyOrzechy
5
Rozwałkuj ciasto i dopasuj do 9-calowej patelni. Łyżka do napełniania skorupy. Przykryj górną skórką, zagniataj krawędzie i wytnij kilka ukośników na górze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
CiastoCiasto
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma PieForma Pie
6
Piec przez 40 do 45 minut, lub aż skorupa będzie złoty kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik

Wyposażenie

TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia4
Magazyn