Placek z rodzynkami II
Placek z rodzynkami II to wegańskie przepis z 8 porcjami. Ten deser ma 181 kalorii, 2G białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka mąki, wody, orzechów włoskich i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. W cenie 45 centów za porcję, ten przepis można uznać za bardzo przystępne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 31%, to danie nie jest tak niesamowite. Spróbuj Chleb z rodzynkami dla miłośników rodzynek, Babeczki z rodzynkami rumowymi z maślanką z rodzynkami Rumowymi, oraz Ciasto Wiśniowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F (220 stopni C).
Rodzynki dokładnie umyć. Gotować we wrzącej wodzie do miękkości.
Mąkę wymieszać z cukrem i dodać do ugotowanych rodzynek. Mieszaj, aż mieszanina zgęstnieje.
Zdjąć z ognia i dodać sok z cytryny, skórkę cytryny i orzechy. Lekko schłodzić.
Rozwałkuj ciasto i dopasuj do 9-calowej patelni. Łyżka do napełniania skorupy. Przykryj górną skórką, zagniataj krawędzie i wytnij kilka ukośników na górze.
Piec przez 40 do 45 minut, lub aż skorupa będzie złoty kolor.