Placek Z Jagodami W Kratkę
Kraty-Topped Blueberry Pie może być dobry przepis, aby rozwinąć swoje pole przepis deser. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 346 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.05 za porcję. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Jeśli masz sól, skrobię kukurydzianą, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 23%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Placek Z Jagodami W Kratkę, Zapiekanka żurawinowo-Borówkowa, oraz Szarlotka W Kratkę dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować skórkę, lekko łyżkę mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Połączyć 1/4 szklanki mąki i wody z lodem, mieszając trzepaczką do dobrze wymieszane.
W misce wymieszać 1 1/4 szklanki mąki, 1 1/2 łyżeczki cukru i 1/4 łyżeczki soli; pokroić na skrócenie blenderem do ciast lub 2 nożami, aż mieszanina będzie przypominała Gruboziarnisty posiłek.
Dodać zawiesinę; wymieszać widelcem, aż mieszanina mąki będzie wilgotna. Delikatnie wciśnij dwie trzecie ciasta w 4-calowy okrąg na wytrzymałej folii z tworzywa sztucznego; przykryj dodatkową folią z tworzywa sztucznego.
Rozwałkuj ciasto na 12-calowe koło. Wciśnij pozostałe ciasto do 4-calowego koła na wytrzymałej folii z tworzywa sztucznego; przykryj dodatkową folią z tworzywa sztucznego.
Rozwałkuj ciasto na 9-calowe koło. Zamrozić obie porcje ciasta 10 minut. Pracując z większą porcją ciasta, Usuń 1 arkusz folii z tworzywa sztucznego; dopasuj ciasto do 9-calowej płyty ciasta pokrytej sprayem do gotowania.
Aby przygotować nadzienie, połącz 3/4 szklanki plus 3 łyżki cukru, skrobi kukurydzianej i 1/8 łyżeczki soli w misce i posyp jagodami. Rzucaj delikatnie. Wymieszać z masłem i wanilią. Łyżka mieszanki Borówki do skorupy.
Usuń górny arkusz folii z pozostałego ciasta.
Ciasto pokroić na 6 pasków. Delikatnie usuń paski ciasta z dolnej warstwy folii; ułóż w kratkę na mieszance jagodowej. Uszczelnij paski ciasta do krawędzi skorupy.
Ciasto ułożyć na blasze pokrytej folią.
Piec w 375 przez 1 godzinę i 15 minut lub aż skorupa jest rumiane i nadzienie jest bąbelkowe. Schłodzić na stojaku z drutu.