Placek Z Jabłkami
Ciasto z jabłkami to Wegetariańskie deser. Jedna porcja zawiera 320 kalorii, 2G białka, oraz 12g tłuszczu. Na $1.4 za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jeśli masz pieczone jabłka, cukier, ciasto i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Kluski Z Jabłkami, Jabłkowy Deser Z Kluskami, oraz Apple Dumpling Bites dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak w dolnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej do 204°. mgiełkę 9-calowy talerz ciasta sprayem do gotowania i wyłożyć dużą, obramowaną blachę do pieczenia z folią.
Jabłka umieścić w dużej misce. W mniejszej misce połącz mąkę, skrobię kukurydzianą,sól, cynamon i 1 łyżkę. cukier; posypać jabłkami i wrzucić do płaszcza plastry równomiernie.
Roztopić masło na dużej patelni na średnim ogniu. Gdy pienienie ustąpi, a masło zmieni kolor na złoty, dodaj brązowy cukier i orzechy włoskie. Gotować, stale mieszając, aż cukier stopi się i orzechy włoskie są lekko tosty, 3 do 4 minut. (Bądź ostrożny: mieszanina może się łatwo spalić.)
Dodać rodzynki i wymieszać.
Wlać calvados; będzie bąbelki i rozpryski. Zmniejszyć ogień do medium i gotować, stale mieszając, aż mieszanina stanie się syropowa, 2 do 3 minut.
Wlać mieszaninę na jabłka i wrzucić do herbu.
Rozwałkuj połowę ciasta na 12-calowe koło; naciśnij na talerz ciasta. Łyżka mieszanka jabłko do skorupy, mounding w centrum.
Rozwałkuj pozostałe ciasto na kolejne 12-calowe koło.
Brzeg dolnej skorupy umyć wodą; górną skorupę delikatnie ułożyć na jabłkach. Przyciąć i zacisnąć krawędzie dekoracyjnie do uszczelnienia.
Wytnij kilka cięć na górze, aby umożliwić ucieczkę pary.
Wierzch pędzla z kremem; posypać 1 łyżką. cukier.
Umieścić ciasto na wyłożonej blachy do pieczenia i piec, aż skorupa jest złoty kolor i wypełnianie pęcherzyków przez górę, 45 do 55 protokół.
Ostudzić na stojaku z drutu przez co najmniej 20 minut; podawać.