Placek z gruszkami i waniliowym brązowym masłem
Placek kratowy z gruszkami i waniliowym brązowym masłem może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisem na deser. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 498 kalorii, 6G białka, oraz 19g tłuszczu każdy. Na 1,82 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz pod ręką ciasto z masłem, mleko, złote rodzynki i kilka innych składników, możesz to zrobić. Przynosi ci to Epikurious. Z łyżeczką wynik 27%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Placek z gruszkami i waniliowym brązowym masłem, Waniliowe Brązowe Masło I Ciasto Migdałowe Z Ciepłym Waniliowym Crème Br, oraz Sernik dyniowy z brązowo-maślanymi gruszkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 191°. rozpuść masło na małej patelni na średnim ogniu. Zeskrobać nasiona z fasoli wanilii na masło; dodać fasolę. Gotować, aż masło będzie złoty kolor, często mieszając, o 3 protokół. Lekko schłodzić.
Usuń fasolę. Delikatnie zmiksuj gruszki, rodzynki, brązowy cukier, mąkę i sok z cytryny w dużej misce. Wymieszać z masłem waniliowym.
Rozwałkuj 1 krążek ciasta na lekko posypanej mąką powierzchni do 12-calowej rundy.
Przenieś do 9-calowego talerza. Trim zwis do 1 cala.
Przenieść nadzienie do skorupy.
Rozwałkuj drugi krążek ciasta do 13-calowej rundy. Używając kółka do ciasta, pokrój ciasto na dziesięć pasków o szerokości 1 cala. Ułóż 5 pasków nad wypełnieniem, rozstaw równomiernie od siebie. Ułóż pozostałe paski pod kątem prostym do pierwszych pasków, tkając w razie potrzeby. Fold dolnej skorupy zwis na paski i uszczelnienia. Ozdobnie zagniatane krawędzie.
Zetrzyj kratkę z 1 łyżeczką mleka i posyp 1 łyżką cukru.
Piec ciasto, aż skorupa jest złoty brąz, gruszki są miękkie, i wypełnienie jest bulgotanie, pokrywając krawędzie skorupy z kołnierzem foliowym, jeśli brązowieje zbyt szybko, o 1 godzinę 20 minut. Schłodzić co najmniej 1 godzinę przed podaniem. (Może być wykonany 6 godzin wcześniej.
Odstawić w temperaturze pokojowej.)
Ciasto podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej z lodami.