Placek z czerwonej porzeczki z maślaną skórką na zakwasie
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc daj ciasto z czerwoną porzeczką z maślaną skórką na zakwasie. Ten przepis służy 6. Na $1.9 za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 415 kalorii, 7G białka, oraz 9g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz nierafinowaną sól morską, mąkę pełnoziarnistą, przystawkę na zakwasie i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 55 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ciasto Do Pizzy Na Zakwasie Einkorn, Ciasto z masłem orzechowym z skórką precla, oraz Kurczak i warzywa na zakwasie Skórka Einkorn dla podobnych receptur.
Instrukcje
W mikserze stojącym lub ręcznie wymieszać sól z mąką. Następnie ubij schłodzone masło, aż mąka będzie przypominała mączkę kukurydzianą. Ubić na zakwasie, aż ciasto będzie gładkie. Uformuj ciasto w kulkę. Owinąć w folię i przechowywać w lodówce przez co najmniej 4 i do 24 godzin.Rozgrzej piekarnik do 350 F.
Rozwałkować ciasto na mąki powierzchni, aż będzie około 1/8 cala grubości.
Umieścić go w puszce ciasta i blind piec skorupę przez 12 do 15 minut, podczas gdy można zrobić filling.In średni rondel, wymieszaj porzeczki z cukrem, cynamonem,wanilią i proszkiem maranta. Dusić na średnim ogniu, ciągle mieszając, przez 20 minut.
Wlać nadzienie do skorupy ciasta, posmarować skórkę masłem i piec przez 20 do 35 minut.
Podawać z gęstą śmietaną.