Placek rozmarynowy z serem pleśniowym, winogronami i miodem
Na 20 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 87 kalorii, 3G białka, oraz 1g tłuszczu. Ten przepis służy 17. Ten przepis z jedzenia i wina ma 1 fanów. Jeśli masz aktywne drożdże, ser, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Placek Rozmarynowy Z Serem Pleśniowym, Winogronami I Miodem, Flatbread o zapachu rozmarynu z czarnymi winogronami, oraz Miodowo-rozmarynowe wiśnie i ser pleśniowy Crostini.
Instrukcje
W dużej misce, ubić drożdże i cukier z 1/4 szklanki mąki. Wymieszać w 1/4 szklanki ciepłej wody i odstawić do lekko spieniony, o 5 protokół.
Dodać rozmaryn, drobną sól, pieprz i pozostałe 1 3/4 szklanki mąki i 1/2 szklanki wody; mieszać, aż ciasto tworzy. Obrócić ciasto na lekko posypaną mąką powierzchnię roboczą i ugniatać do uzyskania gładkości, około 5 minut.
Przełożyć ciasto do miski naoliwionej, przykryć i odstawić do wyrośnięcia w miejscu wolnym od przeciągów, aż do wyblaknięcia i podwojenia luzem, około 1 godziny.
W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 45
Umieść kamień do pizzy na dnie piekarnika i podgrzewaj przez co najmniej 30 minut.
Ciasto wyłożyć na lekko posmarowaną mąką powierzchnię roboczą. Nacisnąć i rozciągnąć ciasto na 13-calową okrągłą, a następnie przenieść do lekko posypanej mąką skórki do pizzy. Do ciasta wcisnąć winogrona i posypać solą morską.
Przesuń flatbread na gorącym kamieniu i piec przez około 12 minut, aż skorupa jest złoty i winogrona zaczęły uwalniać niektóre z ich soków.
Posypać serem pleśniowym i piec przez około 2 minuty dłużej, aż ser się rozpuści. Wsuń płaski chleb na powierzchnię roboczą, skrop miód i posyp szczypiorkiem.
Pokroić w kliny i podawać.