Placek ogrodnika na patelni
Patelnia ogrodnika ciasto jest bezglutenowe i wegańskie przepis z 6 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 136 kalorii. Na 1,09 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 5 minut. Mieszanka bulionu warzywnego, yukon gold, skrobia kukurydziana i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez blog.fatfreevegan.com. wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Placek ogrodnika, Pizza ogrodnika, oraz Patelnia brukselka z boczkiem i SHERRY i LODGE patelnia & Cookbook GIVEAWAY.
Instrukcje
Umieść ziemniaki w dużym garnku i przykryj wodą. Doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu, aż ziemniaki będą miękkie. Zarezerwować filiżankę wody do gotowania, jeśli to możliwe, i spuścić.
Umieścić w dużej misce, dodać mleko nie-mlecznych, i zacieru, aż będzie gładka, dodając trochę wody do gotowania ziemniaków, jeśli wydają się zbyt suche.
Dodać sól i świeżo zmielony pieprz do smaku i odstawić w ciepłe miejsce. Podczas gotowania ziemniaków, zrobić" pie " nadzienie.
Podgrzać dużą patelnię nieprzywierającą lub żeliwną na średnio wysokim palniku i dodać cebulę. Podsmażyć, aż cebula będzie przezroczysta.
Dodaj czosnek, marchew, seler, i grzyby, i smażyć przez 3 więcej minut.
Dodaj bulion warzywny, fasola, zielona fasola, i zioła. Dusić na średnim ogniu przez 20 minut i wszystkie warzywa są miękkie.
Dodać sól i pieprz do smaku (dodałam trochę hickory smoke salt). Na patelni nadal powinno być trochę płynu, ale jeśli stał się zbyt suchy, dodaj trochę wody do gotowania ziemniaków.
Dodaj szpinak i mieszaj, aż całkowicie zwiędnie.
Wymieszaj skrobię kukurydzianą z wodą, aż będzie gładka i dodaj ją do patelni. Gotować, mieszając, aż mieszanina zgęstnieje. Łyżkę ziemniaków równomiernie na wierzchu nadzienia i posypać posiekanym rozmarynem. Jeśli ziemniaki ostygły, umieść patelnię pod brojlerem na minutę lub dwie.
Podawać natychmiast na gorąco.