Pizzoccheri With Duck Ragu to bezglutenowe, pierwotne danie główne. Jedna porcja zawiera 424 kalorie, 36 g białka i 24 g tłuszczu. Ten przepis służy 8 osobom. Za 3,5 USD za porcję ten przepis pokrywa 15% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Jeśli masz pod ręką udka z kaczki, borowiki, liście szałwii i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godzin i 10 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 36%, to danie nie jest tak spektakularne. Ragu z kaczki weneckiej, Garganelli z Ragu z Kaczki i Pappardelle z Ragu z Kaczki są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
1
Grzyby namoczyć w 1 szklance gorącej wody na 10 minut. Zmiel pancettę, cebulę, marchewkę, seler, tymianek i szałwię w robocie kuchennym, aby uzyskać gęstą pastę.
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
3
Rozgrzej oliwę z oliwek w dużym holenderskim piekarniku lub garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu
4
Dodaj udka kaczki, skórą do dołu i smaż, aż z obu stron się zarumienią, około 7 minut na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga Kaczki
5
Przełóż udka kaczki na talerz i zlej z garnka całą cienką warstwę oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga Kaczki
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
6
Odcedź grzyby, zachowując płyn, w którym się moczyły, a następnie drobno posiekaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
7
Dodaj pastę pancetta do garnka, dopraw solą i gotuj, mieszając, aż pasta będzie sucha i przylgnie do garnka, od 5 do 7 minut. Oczyść przestrzeń w garnku i dodaj koncentrat pomidorowy; gotuj, mieszając, 1 do 2 minut, następnie dodaj liście laurowe i grzyby i wymieszaj wszystkie składniki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Słonina Wieprzowa
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
2 Duże Szczypty Garam Masala
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
8
Dodajemy wino i doprowadzamy do wrzenia, drewnianą łyżką zeskrobujemy przyrumienione kawałki. Gotuj, aż wino zgęstnieje, 2 do 3 minut. Włóż udka kaczki do garnka wraz z 4 szklankami wody i pozostałym płynem do namaczania grzybów. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień do małego, przykryć i gotować, aż kaczka będzie miękka, około 1 godziny i 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga Kaczki
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Cała Kaczka
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
Słonina Wieprzowa
9
Przenieś udka kaczki na talerz, aby ostygły. Usuń tłuszcz z płynu do gotowania i wyrzuć go; zagotuj pozostały płyn i gotuj, aż jego objętość zredukuje się do około 3 filiżanek, około 12 minut. Usuń skórę i kości z kaczki; Mięso pokroić i dodać do zredukowanego sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga Kaczki
Podroby I Kość Szyjna Z Indyka
Cała Kaczka
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
10
Zagotuj w dużym garnku osoloną wodę. Ponownie zagotuj ragu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
11
Do wrzącej wody wrzucamy makaron i gotujemy al dente, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
12
Wyjmij łyżką cedzakową lub skimmerem i dodaj bezpośrednio do ragu, mieszając, aby makaron pokrył się sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Podroby I Kość Szyjna Z Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Skimmer
13
Skropić oliwą i ponownie wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
14
Zdjąć z ognia, posypać natką pietruszki i parmezanem, wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu