Pizzetki z karmelizowaną cebulą, kozim serem i Prosciutto
Pizzetki z karmelizowaną cebulą, kozim serem i Prosciutto mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 24 porcje z 84 kalorie, 3G białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Na 45 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli kupiłeś ciasto na pizzę, sól koszerną, zioła prowansalskie i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Figi, Karmelizowana Cebula, Prosciutto I Kozi Ser Pizza, Karmelizowana cebula, kozi ser i Pizza Prosciutto, oraz Placek z kozim serem i karmelizowaną cebulą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Wyposażenie specjalne: okrągła foremka do ciastek 2 1/2 cala
W dużej, ciężkiej patelni, rozgrzać olej na małym ogniu.
Dodać cebulę, sól, pieprz, zioła prowansalskie, i cukier. Wymieszać, aby połączyć. Kontynuuj gotowanie na bardzo małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż cebula będzie karmelizowana i ciemnobrązowa, około 45 minut do 1 godziny.
Rozgrzej piekarnik do 475 stopni F.
Rozwałkuj ciasto do pizzy na 1/4 cala grubości okrągłej. Za pomocą foremki do ciastek Wytnij 24 kółka ciasta. Ułóż koła na dużej ciężkiej blasze do pieczenia.
Na każdy krąg ciasta umieścić małą łyżkę karmelizowanej cebuli. Doprawić niewielką ilością koziego sera.
Piec na złoty i bąbelkowy, o 10 protokół.
Chociaż nadal gorące, top każdej pizzette z kawałkiem prosciutto. Ułożyć na półmisku i udekorować gałązkami pietruszki lub rozmarynu.