Pizza Ziemniaczana
Potato Pizzan to przepis śródziemnomorski, który służy 12. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 229 kalorii. Na 81 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i podnieś śmietanę, ciasto na pizzę, płatki ziemniaczane instant i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 23%, co jest raczej złe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Pizza ziemniaczana: Pizza di Patate, Pizza Ziemniaczana, oraz Pizza Ziemniaczana.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F (200 stopni C). Ugotuj błyskawiczne puree ziemniaczane zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Wymieszać w połowie sera Cheddar, kawałki boczku, i zielonej cebuli.
Pokrój ciasto na pizzę na pół i rozprowadź na dnie dwóch okrągłych patelni o średnicy 8 cali.
Piec przez 4 minuty w rozgrzanym piekarniku, aż do połowy. Łyżka mieszanki ziemniaków na każdej skorupie.
Na wierzch posypać pozostały ser Cheddar.
Piec przez dodatkowe 5 minut w nagrzanym piekarniku, aż skórka będzie złota, a ser stopi się.
Ostudzić przez 5 minut przed krojeniem i podaniem. Top z kwaśną śmietaną do smaku.