Pizza Ziemniaczana
Pizza ziemniaczana może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 17g białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 777 kalorii. Na 1,18 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 3. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 55 minut. Mieszanka świeżo popękanego pieprzu, soli morskiej, smalcu i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Pizza ziemniaczana: Pizza di Patate, Pizza Ziemniaczana, oraz Pizza Ziemniaczana dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ciasto: w średniej misce wymieszaj drożdże z ciepłą wodą i odstaw na 5 minut.
Dodać 2 łyżki oliwy z oliwek, cukier i sól, i ubijać. Odstawić.
W dużej misce wymieszać mąki uniwersalne i pełnoziarniste. Zrobić otwór w środku i wlać mieszaninę drożdży. Powoli ręcznie wymieszać mąkę, aż cały płyn zostanie wchłonięty. Jeśli zbyt mokry, dodać więcej mąki, 1/4 szklanki na raz.
Posypać czystą stację roboczą mąką i zagnieść ciasto, aż będzie gładkie i elastyczne. Dużą ceramiczną miskę zalać pozostałą oliwą z oliwek.
Umieść ciasto w ceramicznej misce i Odwróć, aby pokryć olejem. Przykryj górną część ciasta folią i przykryj miskę ręcznikiem do naczyń.
Pozostawić do wyrośnięcia, aż ciasto podwoi się w wielkości, 2 godziny. Dziurkować ciasto i odstawić na kolejną godzinę.
Na dodatki: za pomocą mandoliny, pokroić ziemniaki i cebulę. Z grubsza posiekaj liście rozmarynu.
Rozgrzej piekarnik do 475 stopni F. nasmaruj patelnię do pizzy smalcem z liści.
Uformuj ciasto na kształt patelni.
Umieść pizzę na dolnej półce piekarnika na 5 minut, aby wstępnie chrupiącą skórkę.
Dodaj dwie warstwy ziemniaków w stylu przegrzebek.
Dodać cebulę, posypać solą i pieprzem, skropić oliwą z oliwek.
Posypać rozmarynem i skropić oliwą z oliwek.
Umieść na środkowym stojaku piekarnika i gotuj przez 10 do 12 minut.
Wyjąć z piekarnika. Natychmiast wyjąć pizzę z patelni i pokroić w prostokąty.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski działa naprawdę dobrze z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jedno wino można spróbować Jest Il Molino di Grace Solosangiovese Chianti Classico. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 22 dolarów.
![Il Molino di Grace Solosangiovese Chianti Classico]()
Il Molino di Grace Solosangiovese Chianti Classico
12 miesięcy między stalą nierdzewną, dębowymi beczkami Slawońskimi, francuskimi barriques i tonneaux drugiego użycia.