Pizza ze świeżymi pomidorami i bazylią
Zapomnij o jedzeniu lub zamawianiu jedzenia na wynos za każdym razem, gdy pragniesz śródziemnomorskiego jedzenia. Spróbuj zrobić pizzę ze świeżymi pomidorami i bazylią w domu. Ten przepis służy 8. Za 63 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 270 kalorii, 10g białka, oraz 14g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 6 smakoszy i kucharzy. Działa dobrze jako hor d ' oeuvre. Ten przepis z Foodnetwork wymaga mąki kukurydzianej, pasteryzowanej mozzarelli, liści bazylii i parmezanu. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 30 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia dobry wynik spoonacular 60%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Pizza ze świeżymi pomidorami i bazylią, Pizza Pesto ze świeżymi pomidorami i Mozzarellanem i doskonałą pizzą w domu, oraz Pizza Pesto ze świeżymi pomidorami i Mozzarellanem i doskonałą pizzą w domu.
Instrukcje
Umieść 1 ruszt piekarnika na środku i drugi ruszt na dnie piekarnika i rozgrzej do 450 stopni F.
Posyp mąką kukurydzianą 2 blachy do pieczenia bez oprawek.
Rozwałkuj każdy kawałek ciasta na pizzę w okrąg o średnicy od 10 do 11 cali.
Przenieś 1 ciasto na każdą przygotowaną blachę do pieczenia.
Skrop 2 łyżeczki oleju na każde ciasto do pizzy.
Posyp mozzarellą ciasto na pizzę, dzieląc równo i pozostawiając 1-calową obwódkę wokół każdej pizzy. Ułóż plastry pomidora w jednej warstwie na serze.
Posyp parmezanem. Ułóż liście bazylii na wierzchu, skrop odrobiną oliwy z oliwek i posyp czosnkiem.
Piecz pizze, aż skórki będą chrupiące i brązowe na dnie, a ser rozpuści się na wierzchu, około 15 minut.
Każdą pizzę skrop 1 łyżeczką oleju.
Posyp bazylią do dekoracji i solą.
Pizzę pokrój w ćwiartki i od razu podawaj.
Wymieszaj ciepłą wodę i drożdże w małej misce, aby zmiksować.
Odstawić, aż drożdże się rozpuszczą, około 5 minut.
Wymieszaj mąkę i sól w robocie kuchennym, aby zmiksować. Wmieszaj olej. Przy uruchomionej maszynie dodaj mieszankę drożdżową i miksuj, aż ciasto się uformuje. Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię i zagnieść na gładką masę, około 1 minuty.
Przełóż ciasto do dużej naoliwionej miski i obróć ciasto, aby posmarować olejem. Przykryj miskę folią i odstaw w ciepłym miejscu wolnym od przeciągów, aż ciasto podwoi swoją objętość, około 1 godziny. Przebij ciasto i podziel na 2 równe kulki. (Ciasto można zużyć natychmiast lub przechowywać hermetycznie w lodówce przez 1 dzień.)
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Antipasti naprawdę dobrze komponuje się z winem musującym i musującym różem. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Laurent-Perrier La Cuvee Brut (3 - litrowa butelka-Jeroboam) z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 400 dolarów za butelkę.
![Laurent-Perrier La Cuvee Brut (Butelka 3 Litrowa-Jeroboam)]()
Laurent-Perrier La Cuvee Brut (Butelka 3 Litrowa-Jeroboam)
Wino pochodzi z najczystszego soku winogronowego i samo w sobie pozwala Laurent-Perrier wytworzyć "La Cuvée", szampana o wielkiej finezji i pięknej świeżości uzyskanej po długim procesie starzenia w naszych piwnicach.Bladozłoty kolor. Drobne bąbelki karmią trwały mus. Delikatny nos z nutą świeżych cytrusów i białych kwiatów. Złożoność wina wyraża się w kolejnych nutach, takich jak brzoskwinia winorośli i nuty białych owoców. Idealna równowaga między świeżością a delikatnością z owocowymi smakami bardzo obecnymi na finiszu.To świeże i czyste wino jest idealne na aperitif. Nuty cytrusów i białych owoców oraz niezwykła równowaga wsparta subtelnym musowaniem sprawiają, że jest idealnym dodatkiem do drobiu i najlepszych ryb.