Pizza ze słoneczną stroną do góry
Pizza Sunny-Side-Up zajmuje od początku do końca około 30 minut . Ten przepis jest przeznaczony dla 6 osób i kosztuje 1,48 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 371 kalorii , 22 g białka i 15 g tłuszczu . To dość tani przepis dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis z Taste of Home wymaga papryki, jajek, częściowo odtłuszczonego sera mozzarella i cebuli. Niewiele osób tak naprawdę lubiło to danie główne. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 28% , to danie nie jest tak spektakularne. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także pizzę Sunny-Side-Up , Special Sunny Side up i Ciasto Sunny-Side-Up .
Instrukcje
Ciasto ułożyć na natłuszczonej formie do pizzy. Korzystanie z 2-1/2-cala. foremką do ciastek wytnij z ciasta sześć kółek, w równych odstępach i w odległości około 1 cala od krawędzi. (
Usuń kółka i zachowaj do innego użytku.)
Do każdego dołka wbij jajko.
Posypać serem, boczkiem, papryką i cebulą.
Piec w temperaturze 450° przez 8-10 minut lub do momentu całkowitego ścięcia jaj.
Polecane wino: Sangiovese, Shiraz, Wino Barbera
Pizza w menu? Spróbuj połączyć z winem Sangiovese, Shiraz i Barbera. Najlepsze wino do pizzy zależy od dodatków! Pizza z czerwonym sosem będzie wymagać czerwonego wina z pewną kwasowością, np. barberan lub sangiovese. Dodaj pepperoni lub kiełbasę i możesz wybrać odważniejszy syrah. Il Feuduccio Montepulciano d'Abruzzo z oceną 4,2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
Il Feuduccio Montepulciano d'Abruzzo
Bukiet o głębokim rubinowym kolorze z fioletowymi refleksami, ukazuje wspaniałe aromaty czarnej wiśni i owoców porzeczki przeplatane lukrecją, spaloną ziemią i goudronem. Imponująco dojrzałe, mięsiste, aromatyczne i pełne. Świetnie komponuje się z daniami strukturalnymi, czerwonym mięsem, dziczyzną i sezonowanymi serami.