Pizza z pieczarkami z karmelizowaną cebulą, Fontiną i rozmarynem
Przepis Wild Mushroom Pizza z karmelizowaną cebulą, Fontina i rozmaryn może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w przybliżeniu 45 minut. Na 4,24 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 6. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 23G białka, 49g tłuszczu, oraz w sumie 776 kalorii. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz ząbki czosnku, olej czosnkowy, ser fontina i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać ciasto na pizzę, możesz podążać za tym daniem głównym z Pizza Deserowa Z Grilla jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pizza Z Pieczarkami Z Karmelizowaną Cebulą, Fontiną I Rozmarynem, OBOZOWA Pizza z karmelizowaną cebulą, kiełbasą i Fontiną, oraz Paczki ryżowe z dzikimi grzybami z szynką i karmelizowaną cebulą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Roztopić 3 łyżki masła z 2 łyżkami oleju z pestek winogron na dużej dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać cebulę i smażyć na złoty kolor, o 45 protokół. Doprawić solą i pieprzem.
Roztopić pozostałe 4 łyżki masła z 1 łyżeczką oleju z pestek winogron w innym ciężkim dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać grzyby, czosnek, i szalotka. Sauté 4 minuty.
Dodaj wino i gotuj na wolnym ogniu, aż prawie cała ciecz zostanie wchłonięta, często mieszając, około 13 minut.
Dodać rozmaryn, doprawić solą i pieprzem.
Umieść stojak w dolnej trzeciej części piekarnika.
Umieść ciężką blachę do pieczenia 17x11 cali na stojaku(Odwróć, jeśli obramujesz). Rozgrzej piekarnik do 260° co najmniej 30 minut przed pieczeniem.
Rozwałkuj 2 dyski ciasta na lekko posypanej mąką powierzchni do 8-calowych rund, pozwalając ciastu odpocząć kilka minut, jeśli wróci.
Posyp kolejną blachę do pieczenia (Odwróć, jeśli obramowana) mąką kukurydzianą.
Przełożyć 1 okrągłe ciasto na drugą blachę do pieczenia. Lekko posmarować ciasto olejem czosnkowym.
Posypać 1/2 szklanki sera. 2 1/2 łyżki cebuli rozsypać na ser. Rozsypać 1/2 szklanki pieczarek na cebuli.
Umieść blachę do pieczenia z pizzą na krawędzi 1 strony gorącej blachy do pieczenia. Przechyl arkusz i powoli pociągnij, pozwalając pizzy wsunąć się na gorący arkusz. Powtórz z drugim krążkiem ciasta, olejem czosnkowym, serem, cebulą, pieczarkami i solą, i przesuń drugą pizzę na drugą połowę gorącej blachy do pieczenia.
Piec pizze 6 minut. Obróć pizzę o pół obrotu.
Piec, aż skorupa jest głęboko brązowy, o 6 minut dłużej. Za pomocą dużej szpatułki ostrożnie przenieś pizzę na deskę do krojenia.
Pozwól odpocząć 1 minutę. Pokroić w kliny i podawać. Powtórzyć z pozostałymi składnikami.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Możesz spróbować Castellani Chianti Annata. Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 14 dolarów za butelkę.
![Castellani Chianti Annata]()
Castellani Chianti Annata
Jasny rubinowy czerwony kolor. Nos jest intensywny i owocowy z fioletowym zapachem i lekką nutą wiśni i czerwonej porzeczki. Podniebienie jest suche i zrównoważone, lekko garbnikowe, które zamienia się w aksamitną miękkość.Dobrze komponuje się z pysznymi makaronami do pikantnych dań z makaronu. Idealny do pieczenia, steków i grillowanej cielęciny.Mieszanka: 90% Sangiovese, 10% Ciliegiolo