Pizza z Pesto, ricottą i mozzarellą
Przepis Pizza z Pesto, Ricotta i Mozzarellan jest gotowy w około 30 minut i zdecydowanie jest niesamowitym bezglutenowe i pierwotne opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. To danie główne ma 1180 kalorii, 64G białka, oraz 98 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 3 i kosztuje $6.82 za porcję. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 392 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Jeśli masz ząbek czosnku, liście szpinaku, sól koszerna i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 98%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Pesto z rukoli, Ricotta i wędzona Mozzarella, Pizza Pesto ze świeżymi pomidorami i Mozzarellanem oraz doskonały Pizzan w domu, oraz Rukola, Ricottan i wędzona Mozzarella Pizza dla podobnych receptur.
Instrukcje
Co najmniej 2 godziny przed pieczeniem podziel ciasto na trzy równe części, uformuj kulki, połóż na lekko posypanej mąką powierzchni, przykryj luźno folią, połóż ręcznik na plastikowej folii, aby utrzymać krawędzie dociskane, i pozwól kulkom wzrosnąć w temperaturze pokojowej.
Tymczasem przynieś duży garnek osolonej wody do wrzenia i przygotuj lodową kąpiel.
Dodaj szpinak, bazylia, i czosnek do wrzącej wody i gotować, aż liście są po prostu zwiędły, o 30 sekund.
Przenieść do kąpieli lodowej i pozostawić do całkowitego schłodzenia.
Przenieś do środka czystego ręcznika kuchennego. Zbierz krawędzie ręczników, tworząc wiązkę w środku. Ściskaj, aż wydobędziesz jak najwięcej płynu.
Przenieść zielenie do miski pracy robota kuchennego.
Dodaj 3 uncje parmezanu, orzeszki piniowe, czosnek, oliwę z oliwek i skórkę z cytryny. Proces aż do uzyskania gładkiego puree. Doprawić do smaku solą.
Co najmniej 30 minut przed gotowym do pieczenia, wyreguluj stojak piekarnika do górnej pozycji i umieść kamień do pieczenia lub stal na górze. Rozgrzej piekarnik do najwyższego ustawienia (500 do 288°).
Pracując jedną pizzę na raz, rozciągnij lub rozwałkuj ciasto na 12-calowe koło na lekko posypanej mąką powierzchni.
Przełożyć na lekko posypaną mąką drewnianą skórkę do pizzy.
Powierzchnię posypać równomiernie 1 uncją parmezanu. Dollop 4 uncje mozzarelli, 4 uncje ricotty i 1/3 pesto na powierzchni pizzy i posypać solą.
Przenieść do wstępnie ogrzanej stali lub kamienia i piec do pęcherzyków i bąbelków, 4 do 8 protokół.
Wyjąć z piekarnika, pokroić na 8 plastrów i podawać. Powtórz z pozostałymi 2 pizzami.