Pizza z gorgonzolą i winogronami

Przepis Gorgonzolan i winogron Pizza może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 30 minut. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 309 kalorii, 13g białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Na 90 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz sól, fontina, oliwa z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać czerwone winogrona można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Sprawdza się jako danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Sałatka Rzymska, Gorgonzola, Winogronowa I Orzechowa, Steki z polędwicy z Gorgonzolanem i ziołami oraz pieczony czosnek i winogrono makaron pomidorowy z bazylią i rukolą, oraz Pizza Prosciutto, Figa i Gorgonzola dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać razem drożdże, 1 łyżka mąki i 1/4 szklanki ciepłej wody w filiżance i odstawić, aż mieszanina pojawi się kremowy na powierzchni, o 5 protokół. (Jeśli mieszanka nie wydaje się kremowa, Odrzuć i zacznij od nowa z nowymi drożdżami.)
Sól ubić na 1 1/4 szklanki mąki w dużej misce, następnie dodać mieszaninę drożdży, olej i pozostałą 1/2 szklanki ciepłej wody i mieszać, aż będzie gładka. Wymieszać wystarczającą ilość mąki (1/4 do 1/2 szklanki), aby ciasto zaczęło odciągać się od boku miski. (To ciasto do pizzy będzie nieco bardziej wilgotne niż inne, które możesz zrobić.)
Wyrobić ciasto na mące z mąką ręce, odbijając, gdy ciasto staje się zbyt lepkie, ale używając jak najmniej mąki, aż ciasto będzie gładkie, miękkie i elastyczne, około 8 minut. Uformować ciasto w kulkę i obficie obsypać mąką. Włożyć ciasto do średniej miski i przykryć miskę folią, a następnie pozostawić ciasto do wyrośnięcia w ciepłym, wolnym od przeciągów miejscu, aż podwoi się luzem, około 1 1/4 godziny.
Co najmniej 45 minut przed pieczeniem pizzy, umieść kamień do pizzy na stojaku w dolnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej do 260°.
Nie dziurkować ciasta. Delikatnie zagrzebać ciasto w misce z mąką do obtarcia, a następnie przełożyć na wyłożoną pergaminem skórkę do pizzy lub blachę do pieczenia (bez boków). Pergamin lekko mączny (wokół ciasta). Poklepać ciasto równomiernie palcami i rozciągnąć do 13-calowej rundy. (Nie należy obchodzić się z ciastem bardziej niż to konieczne. Jeśli ciasto jest lepkie, odkurz je lekko mąką.)
Doprowadzić Vin Santo z cukrem do wrzenia w małym ciężkim rondlu na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści, a następnie gotować, odsłonięty, aż zmniejszy się do około 1 łyżki stołowej, około 5 minut.
Dodaj winogrona do rondla i delikatnie wymieszaj, aby pokryć syropem, a następnie przelej do miski.
Dodać sery i pieprz do miski, a następnie wymieszać, aby połączyć.
Ułóż polewę na cieście, pozostawiając 1-calową granicę.
Przesuń pizzę na pergaminie na kamień do pizzy.
Piec pizzę, aż ciasto jest chrupiące i rumiane i ser jest złoty i bulgotanie w miejscach, 14 do 16 protokół. Za pomocą skórki lub blachy do pieczenia przenieś pizzę na deskę do krojenia. Ostudzić 5 minut i usunąć pergamin przed krojeniem.
Ciasto może rosnąć powoli, przykryte i schłodzone, 1 dzień wcześniej. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed ukształtowaniem.