Pizza Wenecka Na Słodko: Pinza
Przepis na słodką Wenecką pizzę: Pinzan jest gotowy w około 10 godzin i zdecydowanie jest ogromnym Wegetariańskie opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis służy 12 i kosztuje 32 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 280 kalorii, 5G białka, oraz 12g tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz migdały, cukier granulowany, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to PINZA słodki chleb wielkanocny, Wenecka Pizza Rolowana, oraz Sardynki Weneckie.
Instrukcje
Dodać drożdże do ciepłej wody, mieszając do rozpuszczenia. Następnie dodać 2 jajka, połowę cukru i dobrze wymieszać.
Dodaj 1/2 szklanki mąki, mieszając, aby dobrze wymieszać, i dodając nieco więcej, jeśli to konieczne, aby uformować małą kulkę ciasta startowego.
Dodać połowę masła, mieszając do włączenia, a następnie umieścić ciasto startowe w lekko mąki miski do mieszania. Przykryj miskę wilgotnym ręcznikiem kuchennym i umieść w ciepłym miejscu (jak nad lodówką).
Pozwól starterowi odpocząć przez 1 godzinę.
Ciasto przełożyć do miksera z mocowaniem na hak.
Dodaj pozostałą mąkę, pozostały cukier i pozostałe masło.
Dodać sól i 1 żółtko i ponownie wymieszać na nośniku przez 10 minut.
Pozostaw powstałe ciasto, przykryte, przez 5 godzin.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Lekko masło i mąka 9-calowy springform patelni. Na lekko posmarowanej mąką powierzchni, delikatnie rozwałkuj ciasto na 8-calowe koło o grubości około 1/2 cala. Delikatnie połóż ciasto na środku patelni, pozostawiając niewielką granicę między ciastem a bokami patelni.
Za pomocą widelca ubić Pozostałe 1 żółtko i dodać 1/2 łyżeczki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia. Lekko umyć jajko na wierzchu ciasta.
Posypać plastry migdałów na górze i umieścić patelnię w piekarniku.
Piec ,aż "pizza" będzie jasny złoty brąz, około 1 godziny.
Dekoruj cukrem pudrem i podawaj.