Pizza Rustica z dziką pokrzywą
Przepis Pizza Rustica z dzikich pokrzyw może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 45 minut. Na 2,02 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 475 kalorii, 17g białka, oraz 32G tłuszczu. Ten przepis służy 4. Działa dobrze jako danie główne przyjazne dla budżetu. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz ciasto na pizzę, ser Pecorino romano, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pikantny Krem Z Dziką Pokrzywą, Pizza Rustica, oraz Pizza Rustica.
Instrukcje
Obrać zewnętrzne skórki z cebulki czosnku, pozostawiając przyczepione goździki.
Odciąć górną ćwierć żarówki.
Umieść żarówkę, przyciętą bokiem do góry, na kawałku folii aluminiowej.
Skropić 1 łyżką oleju i szczelnie zamknąć folię na czosnku.
Piec w 425 przez 45 minut lub do miękkości.
Wyjąć z piekarnika; ostudzić. Wyjąć miąższ czosnku, rozgnieść i wymieszać, aż będzie gładka.
Rozgrzej piekarnik do 450 Z kamieniem do pizzy na Dolnym stojaku.
Liście pokrzywy blanszować w osolonej wrzącej wodzie przez 1 minutę, odcedzić i zanurzyć w lodowatej wodzie.
Usunąć liście pokrzywy z wody, wykręcając nadmiar i odstawić. (Jeśli używasz szpinaku, umieść w misce bezpiecznej dla mikrofalówki i podgrzewaj na wysokości 3 minut. Odstawić.)
Posypać powierzchnię mąką z kaszy mannej i rozwałkować ciasto na pizzę w 12-calowe koło.
Ciasto posmarować tłuczonym czosnkiem (czosnek nie pokryje całej powierzchni); posypać pokruszonym pieprzem czerwonym i czarnym.
Posypać Pecorino Romano i tymiankiem.
Z grubsza posiekać pokrzywy i rozprowadzić na tymianku.
Posypać mozzarellą, provolone i fontina równomiernie na pizzy. Ostrożnie przesuń pizzę na rozgrzanym kamieniu; piec 6 do 8 minut lub aż krawędzie będą lekko rumiane i chrupiące. Pokroić i skropić oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia do smaku.