Pizza Rustica z dziką pokrzywą

Pizza Rustica z dziką pokrzywą
Przepis Pizza Rustica z dzikich pokrzyw może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 45 minut. Na 2,02 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 475 kalorii, 17g białka, oraz 32G tłuszczu. Ten przepis służy 4. Działa dobrze jako danie główne przyjazne dla budżetu. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz ciasto na pizzę, ser Pecorino romano, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pikantny Krem Z Dziką Pokrzywą, Pizza Rustica, oraz Pizza Rustica.

Instrukcje

1
Obrać zewnętrzne skórki z cebulki czosnku, pozostawiając przyczepione goździki.
Składniki, których będziesz potrzebować
GoździkiGoździki
CzosnekCzosnek
2
Odciąć górną ćwierć żarówki.
3
Umieść żarówkę, przyciętą bokiem do góry, na kawałku folii aluminiowej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
4
Skropić 1 łyżką oleju i szczelnie zamknąć folię na czosnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
5
Piec w 425 przez 45 minut lub do miękkości.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Wyjąć z piekarnika; ostudzić. Wyjąć miąższ czosnku, rozgnieść i wymieszać, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Rozgrzej piekarnik do 450 Z kamieniem do pizzy na Dolnym stojaku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kamień Do PizzyKamień Do Pizzy
PiekarnikPiekarnik
8
Liście pokrzywy blanszować w osolonej wrzącej wodzie przez 1 minutę, odcedzić i zanurzyć w lodowatej wodzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
PokrzywaPokrzywa
WodaWoda
9
Usunąć liście pokrzywy z wody, wykręcając nadmiar i odstawić. (Jeśli używasz szpinaku, umieść w misce bezpiecznej dla mikrofalówki i podgrzewaj na wysokości 3 minut. Odstawić.)
Składniki, których będziesz potrzebować
PokrzywaPokrzywa
SzpinakSzpinak
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MikrofalówkaMikrofalówka
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
10
Posypać powierzchnię mąką z kaszy mannej i rozwałkować ciasto na pizzę w 12-calowe koło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Z Kaszy MannejMąka Z Kaszy Mannej
Ciasto Do PizzyCiasto Do Pizzy
RolkaRolka
11
Ciasto posmarować tłuczonym czosnkiem (czosnek nie pokryje całej powierzchni); posypać pokruszonym pieprzem czerwonym i czarnym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej PaprykiPłatki Czerwonej Papryki
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
CzosnekCzosnek
Piersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze SkórąPiersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze Skórą
CiastoCiasto
12
Posypać Pecorino Romano i tymiankiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pecorino RomanoPecorino Romano
TymianekTymianek
13
Z grubsza posiekać pokrzywy i rozprowadzić na tymianku.
Składniki, których będziesz potrzebować
PokrzywaPokrzywa
Piersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze SkórąPiersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze Skórą
TymianekTymianek
14
Posypać mozzarellą, provolone i fontina równomiernie na pizzy. Ostrożnie przesuń pizzę na rozgrzanym kamieniu; piec 6 do 8 minut lub aż krawędzie będą lekko rumiane i chrupiące. Pokroić i skropić oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Extra VirginOliwa Z Oliwek Extra Virgin
Rozdrobnione Surowe ZiemniakiRozdrobnione Surowe Ziemniaki
ProvolonProvolon
Ser FontinaSer Fontina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Możesz spróbować Il Molino di Grace Solosangiovese Chianti Classico. Recenzenci bardzo to lubią z 4.2 z 5 gwiazdek i cena około 22 dolarów za butelkę.
Il Molino di Grace Solosangiovese Chianti Classico
Il Molino di Grace Solosangiovese Chianti Classico
12 miesięcy między stalą nierdzewną, dębowymi beczkami Slawońskimi, francuskimi barriques i tonneaux drugiego użycia.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia20
Magazyn