Pizza peklowana z wołowiną i kapustą

Pizza peklowana z wołowiną i kapustą
Pizzan z wołowiną i kapustą to przepis śródziemnomorski, który serwuje 40. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 103 kalorie. Na 28 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1092 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i podnieś sól, peklowaną wołowinę, przyprawy do marynowania i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 15 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 51%, co jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Pizza Z Peklowaną Wołowiną I Kapustą, Pizza peklowana z wołowiną i kapustą, oraz Pizza Z Peklowaną Wołowiną, Kapustą I Ziemniakami.

Instrukcje

1
Wymieszać 1 szklankę ciepłej wody (105 stopni) z cukrem w misce, rozsypać drożdże na wierzchu i odstawić do spienienia, około 10 minut. Wymieszać z oliwą z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
CukierCukier
WodaWoda
DrożdżeDrożdże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
2
Mąkę i sól ubić w dużej misce. Zrobić dobrze w środku i wlać mieszaninę drożdży. Stopniowo mieszaj suche składniki z mokrymi składnikami, aby uzyskać szorstkie, kudłate ciasto. Wyłożyć na mąkę i ugniatać, aż będzie gładka i elastyczna, około 5 minut. (
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
DrożdżeDrożdże
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
3
W razie potrzeby dodaj więcej mąki, aby zapobiec przywieraniu.) Uformować ciasto w kulkę; umieścić w dużej naoliwionej misce, obracając się, aby pokryć olejem. Przykryj miskę folią i odstaw w temperaturze pokojowej, aż ciasto podwoi się, około 90 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
1
Podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek na patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodać kapustę, doprawić solą i gotować, aż będzie miękka, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
KapustaKapusta
SólSól
3
Dodaj przyprawy do marynowania i tylko tyle wody, aby pokryć. Dusić na małym ogniu, pod przykryciem, aż kapusta będzie miękka, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przyprawy MarynowanePrzyprawy Marynowane
KapustaKapusta
WodaWoda
4
Kapustę odcedzić i odstawić (przyprawy wyrzucić).
Składniki, których będziesz potrzebować
KapustaKapusta
PrzyprawyPrzyprawy
5
Umieść kamień do pizzy w piekarniku, jeśli go masz, i rozgrzej do 500 stopni. Ziemniaki wrzucić z 2 łyżkami oliwy z oliwek i doprawić solą i pieprzem. Pieczemy w jednej warstwie na blasze do uzyskania złotego koloru, około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
ZiemniakZiemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Kamień Do PizzyKamień Do Pizzy
PiekarnikPiekarnik
6
Ciasto podzielić na 2 równe kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
7
Rozwałkuj jeden na 14-calową rundę (pozostaw ciasto przykryte).
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
8
Ułożyć na obranej mąką skórce do pizzy (jeśli piecze się na kamieniu) lub dużej naoliwionej patelni do pizzy; skropić 2 łyżkami oliwy z oliwek. Połowę każdego z serów, peklowaną wołowinę, kapustę i ziemniaki rozsypać na wierzchu. Doprawić solą i pieprzem. Ostrożnie wsuń pizzę na gorący kamień, jeśli używasz, lub umieść patelnię w piekarniku. Gotować, aż złoty i chrupiące, 10 do 15 protokół. Powtórz z pozostałym ciastem i dodatkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Peklowana WołowinaPeklowana Wołowina
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
ZiemniakZiemniak
KapustaKapusta
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PizzyPatelnia Do Pizzy
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
9
Zdjęcia Yunhee Kim
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 15 m.
Porcje40
Ocena Zdrowia31
Magazyn