Pizza neapolitańska do domowej kuchni

Pizza neapolitańska do domowej kuchni
Neapolitańska Pizza do domowej kuchni to bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie danie główne. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 22g białka, 41 g tłuszczu, oraz w sumie 491 kalorii. Na $1.99 za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 388 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz świeże mleko krowie mozzarella, liście bazylii, sól koszerną i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby wykorzystać aktywne drożdże, można śledzić to danie główne z Pomarańczowy Kardamon Bezglutenowe Drożdże Podniesione Ciasto jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Neapolitańskie Ravioli / eksperymentalna Kuchnia Carrie, Neapolitańska Krówka i wycieczka do kuchni testowej Duncan Hines, oraz California Pizza Kuchnia Kuchnia posiekana Sałatka z Herbed Vinaigrette dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Mąkę, sól, drożdże i cukier wymieszać w misce miksera stojącego wyposażonego w hak do ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Duża Szczypta Drobnej SoliDuża Szczypta Drobnej Soli
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Trzepaczka do połączenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
3
Dodaj wodę i ugniataj z małą prędkością, aż mieszanina się połączy i nie pozostanie sucha mąka. Odstawić na 10 minut. Ugniataj na niskiej prędkości przez dodatkowe dziesięć minut. Mieszanina powinna połączyć się w spójną masę, która ledwo przykleja się do dna miski podczas ugniatania. W zależności od rodzaju używanej mąki może być konieczne dodanie do 1/2 szklanki dodatkowej mąki. Jeśli ciasto mocno przykleja się do dna miski, dodaj mąkę 1 łyżkę na raz z mikserem, aż utworzy masę, która ledwo przykleja się do miski. Przykryj miskę szczelnie plastikiem lub przenieś ciasto do dwóch worków z zamkiem błyskawicznym wielkości galonów, zamknij i przechowuj w lodówce przez co najmniej 8 i do 72 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Ciasto przełożyć na obsypaną mąką powierzchnię roboczą i odkurzyć wierzch dodatkową mąką. Za pomocą skrobaka, podzielić ciasto na sześć równych kawałków, około sześciu uncji każdy. Używając mąki, uformuj każdy kawałek w zgrabną kulkę, zbierając ciasto w kierunku dna. Przykryj cztery małe pojemniki nieprzywierającym sprayem do gotowania lub oliwą z oliwek (duże miseczki zbożowe świetnie się do tego nadają) i dodaj jedną kulkę ciasta do każdej miski. Lekko spryskaj wierzch kulki ciasta nieprzywierającym sprayem do gotowania. Przykryć szczelnie folią i pozostawić do wyrośnięcia w temperaturze pokojowej przez 2 godziny (ciasto powinno z grubsza podwoić objętość).
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Sosu Z Indyka, Podgrzanego1/3 Szklanki Sosu Z Indyka, Podgrzanego
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Bezpestkowy Dżem Truskawkowy, PodzielonyBezpestkowy Dżem Truskawkowy, Podzielony
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skrobaczka Do CiastaSkrobaczka Do Ciasta
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
W międzyczasie odcedzić pomidory w drobno siateczkowym sitku i rozbić je palcami, wyciskając nadmiar soku z wnętrza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
6
Przełożyć pomidory do blendera z 1/2 łyżeczki soli koszernej i zmiksować na gładką masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rude Ziemniaki, Około 6 Uncji KażdyRude Ziemniaki, Około 6 Uncji Każdy
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
7
Przełożyć do miski i odstawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
8
Pokrój mozzarellę na kawałki 1/2 cala i umieść na talerzu na potrójnej warstwie ręczników papierowych lub czystego ręcznika kuchennego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Włoskich Lub Meksykańskich Pomidorów Pokrojonych W Kostkę, OdsączonychPuszka Włoskich Lub Meksykańskich Pomidorów Pokrojonych W Kostkę, Odsączonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
9
Umieść kolejną potrójną warstwę ręczników papierowych lub czystego ręcznika na wierzchu sera i ułóż inny talerz na wierzchu. Pozostawić nadmiar wody na co najmniej 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
10
Przenieś 1 kulkę ciasta do średniej miski wypełnionej mąką i Odwróć, aby pokryć. Unieś i delikatnie odklep nadmiar mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
11
Przenieś go na mąkę i delikatnie rozciągnij w 10-calowe koło, pozostawiając zewnętrzną 1-calową krawędź nieco grubszą niż środek. Najlepszym sposobem, aby to zrobić, aby rozpocząć od delikatnego rozciągania opuszkami palców. Podnieś lekko rozciągnięte ciasto i połóż je na otwartej powierzchni lewej ręki. Wrzuć go do przodu iz powrotem między otwartymi rękami, obracając go lekko z każdym rzutem, aż rozciąga się do około 8 cali średnicy. Zwróć go na powierzchnię roboczą. Lewą ręką na środku rundy, prawą ręką rozciągnij krawędź ciasta, obracając w razie potrzeby, aż osiągnie nawet 10 cali średnicy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
12
Przygotuj sos pomidorowy, osuszony ser, ciasto do pizzy, oliwę z oliwek, sól koszerną i liście bazylii. Rozgrzej brojlery do wysokości i ułóż stojak w taki sposób, aby ledwo zmieścić na nim patelnię z żeliwa lub stali nierdzewnej o grubości 12 cali. Pył patelnia z mąką, dotknij nadmiar, a następnie podgrzać patelnię na dużym ogniu i ciepła, aż lekko palenia, o trzech minutach.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii
Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)
Rude Ziemniaki, Około 6 Uncji KażdyRude Ziemniaki, Około 6 Uncji Każdy
(takie Jak Kurki, Shiitake, Enoki I Cremini)(takie Jak Kurki, Shiitake, Enoki I Cremini)
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
13
Przenieść jedną rundę ciasta na patelnię. Powinien wypełnić całą dolną powierzchnię. Pracując szybko, rozłóż dwie łyżki sosu równomiernie na cieście, pozostawiając zewnętrzną 1-calową granicę bez sosu. Na wierzch 1/6 kawałków sera. Doprawić koszerną solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rude Ziemniaki, Około 6 Uncji KażdyRude Ziemniaki, Około 6 Uncji Każdy
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
14
Skropić 1 łyżką oliwy z oliwek i rozsypać cztery liście bazylii na powierzchni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
15
Przenieść patelnię do brojlerów i broil aż pizza jest dmuchany i ciemno zwęglone w miejscach (może to potrwać od 1 1/2 do 4 minut, w zależności od siły brojlerów). Powrót patelni do płyty kuchennej i gotować, aż dno jest ciemno zwęglone w miejscach, za pomocą cienkiej metalowej szpatułki, aby zajrzeć po około 1 minutę (w zależności od patelni używasz, można pominąć ten krok, jeśli pizza jest już zwęglone).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Plus 1 łyżeczka Octu Ryżowego (nieprzyprawionego)2 łyżki Plus 1 łyżeczka Octu Ryżowego (nieprzyprawionego)
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
16
Przenieś pizzę na deskę do krojenia i podawaj natychmiast. Powtórz kroki 4 i 5, aby upiec Pozostałe pizze.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia29
Magazyn