Pizza neapolitańska do domowej kuchni

Neapolitańska Pizza do domowej kuchni to bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie danie główne. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 22g białka, 41 g tłuszczu, oraz w sumie 491 kalorii. Na $1.99 za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 388 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz świeże mleko krowie mozzarella, liście bazylii, sól koszerną i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby wykorzystać aktywne drożdże, można śledzić to danie główne z Pomarańczowy Kardamon Bezglutenowe Drożdże Podniesione Ciasto jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Neapolitańskie Ravioli / eksperymentalna Kuchnia Carrie, Neapolitańska Krówka i wycieczka do kuchni testowej Duncan Hines, oraz California Pizza Kuchnia Kuchnia posiekana Sałatka z Herbed Vinaigrette dla podobnych receptur.
Instrukcje
Mąkę, sól, drożdże i cukier wymieszać w misce miksera stojącego wyposażonego w hak do ciasta.
Trzepaczka do połączenia.
Dodaj wodę i ugniataj z małą prędkością, aż mieszanina się połączy i nie pozostanie sucha mąka. Odstawić na 10 minut. Ugniataj na niskiej prędkości przez dodatkowe dziesięć minut. Mieszanina powinna połączyć się w spójną masę, która ledwo przykleja się do dna miski podczas ugniatania. W zależności od rodzaju używanej mąki może być konieczne dodanie do 1/2 szklanki dodatkowej mąki. Jeśli ciasto mocno przykleja się do dna miski, dodaj mąkę 1 łyżkę na raz z mikserem, aż utworzy masę, która ledwo przykleja się do miski. Przykryj miskę szczelnie plastikiem lub przenieś ciasto do dwóch worków z zamkiem błyskawicznym wielkości galonów, zamknij i przechowuj w lodówce przez co najmniej 8 i do 72 godzin.
Ciasto przełożyć na obsypaną mąką powierzchnię roboczą i odkurzyć wierzch dodatkową mąką. Za pomocą skrobaka, podzielić ciasto na sześć równych kawałków, około sześciu uncji każdy. Używając mąki, uformuj każdy kawałek w zgrabną kulkę, zbierając ciasto w kierunku dna. Przykryj cztery małe pojemniki nieprzywierającym sprayem do gotowania lub oliwą z oliwek (duże miseczki zbożowe świetnie się do tego nadają) i dodaj jedną kulkę ciasta do każdej miski. Lekko spryskaj wierzch kulki ciasta nieprzywierającym sprayem do gotowania. Przykryć szczelnie folią i pozostawić do wyrośnięcia w temperaturze pokojowej przez 2 godziny (ciasto powinno z grubsza podwoić objętość).
W międzyczasie odcedzić pomidory w drobno siateczkowym sitku i rozbić je palcami, wyciskając nadmiar soku z wnętrza.
Przełożyć pomidory do blendera z 1/2 łyżeczki soli koszernej i zmiksować na gładką masę.
Przełożyć do miski i odstawić.
Pokrój mozzarellę na kawałki 1/2 cala i umieść na talerzu na potrójnej warstwie ręczników papierowych lub czystego ręcznika kuchennego.
Umieść kolejną potrójną warstwę ręczników papierowych lub czystego ręcznika na wierzchu sera i ułóż inny talerz na wierzchu. Pozostawić nadmiar wody na co najmniej 10 minut.
Przenieś 1 kulkę ciasta do średniej miski wypełnionej mąką i Odwróć, aby pokryć. Unieś i delikatnie odklep nadmiar mąki.
Przenieś go na mąkę i delikatnie rozciągnij w 10-calowe koło, pozostawiając zewnętrzną 1-calową krawędź nieco grubszą niż środek. Najlepszym sposobem, aby to zrobić, aby rozpocząć od delikatnego rozciągania opuszkami palców. Podnieś lekko rozciągnięte ciasto i połóż je na otwartej powierzchni lewej ręki. Wrzuć go do przodu iz powrotem między otwartymi rękami, obracając go lekko z każdym rzutem, aż rozciąga się do około 8 cali średnicy. Zwróć go na powierzchnię roboczą. Lewą ręką na środku rundy, prawą ręką rozciągnij krawędź ciasta, obracając w razie potrzeby, aż osiągnie nawet 10 cali średnicy.
Przygotuj sos pomidorowy, osuszony ser, ciasto do pizzy, oliwę z oliwek, sól koszerną i liście bazylii. Rozgrzej brojlery do wysokości i ułóż stojak w taki sposób, aby ledwo zmieścić na nim patelnię z żeliwa lub stali nierdzewnej o grubości 12 cali. Pył patelnia z mąką, dotknij nadmiar, a następnie podgrzać patelnię na dużym ogniu i ciepła, aż lekko palenia, o trzech minutach.
Przenieść jedną rundę ciasta na patelnię. Powinien wypełnić całą dolną powierzchnię. Pracując szybko, rozłóż dwie łyżki sosu równomiernie na cieście, pozostawiając zewnętrzną 1-calową granicę bez sosu. Na wierzch 1/6 kawałków sera. Doprawić koszerną solą.
Skropić 1 łyżką oliwy z oliwek i rozsypać cztery liście bazylii na powierzchni.
Przenieść patelnię do brojlerów i broil aż pizza jest dmuchany i ciemno zwęglone w miejscach (może to potrwać od 1 1/2 do 4 minut, w zależności od siły brojlerów). Powrót patelni do płyty kuchennej i gotować, aż dno jest ciemno zwęglone w miejscach, za pomocą cienkiej metalowej szpatułki, aby zajrzeć po około 1 minutę (w zależności od patelni używasz, można pominąć ten krok, jeśli pizza jest już zwęglone).
Przenieś pizzę na deskę do krojenia i podawaj natychmiast. Powtórz kroki 4 i 5, aby upiec Pozostałe pizze.