Pizza Margherita

Pizza Margherita
Pizza Margheritan to Wegetariańskie danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 285 kalorii. Na 79 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Udaj się do sklepu i podnieś ząbki czosnku, liście bazylii, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 75 godzin. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pizza Margherita z pieczonym sosem pomidorowym do pizzy, Pizza Margherita, oraz Pizza Margherita.

Instrukcje

1
Wymieszać razem drożdże, 1 łyżka mąki i 1/4 szklanki ciepłej wody w dużej misce i odstawić, aż powierzchnia pojawi się kremowy, o 5 protokół. (Jeśli mieszanka nie wydaje się kremowa, Odrzuć i zacznij od nowa z nowymi drożdżami.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
WodaWoda
DrożdżeDrożdże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
2
Dodaj 1 1/4 szklanki mąki, pozostałe 1/2 szklanki wody, sól, i olej i mieszać, aż będzie gładka. Wymieszać wystarczającą ilość mąki (1/4 do 1/3 szklanki), aby ciasto zaczęło odciągać się od boku miski. (Ciasto będzie lekko mokre.)
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
WodaWoda
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
3
Zagniataj na mące, lekko odbijając, gdy ciasto stanie się zbyt lepkie, aż będzie gładkie, miękkie i elastyczne, około 8 minut. Uformować w kulkę, włożyć do miski i obsypać mąką. Przykryj folią lub ręcznikiem kuchennym (Nie ściereczką frotte)i odstaw w miejscu wolnym od przeciągów w ciepłej temperaturze pokojowej, aż do podwojenia, około 1 1/4 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki KuchenneRęczniki Kuchenne
Folia FoliowaFolia Foliowa
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
1
Zmiksuj pomidory z sokiem w blenderze, aby zrobić grube przeciery.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory W SokuPomidory W Soku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Czosnek ugotować w oleju w małym ciężkim rondlu na średnim ogniu, aż będzie pachnący i blady złoty, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Dodać przecier pomidorowy, bazylia, cukier, i 1/8 łyżeczki soli i gotować na wolnym ogniu, odkryte, mieszając od czasu do czasu, aż zgęstnieje i zmniejsza się do około 3/4 szklanki, o 40 protokół. Doprawić solą i ostudzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
BazyliaBazylia
CukierCukier
SólSól
1
Co najmniej 45 minut przed pieczeniem pizzy, umieść kamień na stojaku piekarnika w dolnej trzeciej części piekarnika elektrycznego (lub na podłodze piekarnika gazowego) i rozgrzej piekarnik do 260°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
1
Nie uderzaj. Ciasto posmarować mąką, a następnie przełożyć na wyłożoną pergaminem skórkę do pizzy lub dużą blachę do pieczenia. Wyłóż ciasto równomiernie palcami i rozciągnij w 14-calową rundę, w razie potrzeby odbijając palce.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
PunchPunch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
1
Rozłóż sos na cieście, pozostawiając 1-calową granicę (może być trochę sosu). Ułóż ser na górze, pozostawiając granicę od 2 do 3 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
SOSSOS
CiastoCiasto
2
Przesuń pizzę na pergaminie na kamień do pizzy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kamień Do PizzyKamień Do Pizzy
3
Piec, aż ciasto jest chrupiące i rumiane i ser jest złoty i bulgotanie w miejscach, 13 do 16 protokół. Za pomocą skórki lub blachy do pieczenia przenieś pizzę na deskę do krojenia. Fajne 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
4
Przed krojeniem posypać liśćmi bazylii.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Bazyliaświeża Bazylia
1
* Ciasto można pozostawić do powolnego wzrostu w lodówce (zamiast w ciepłym miejscu) przez 1 dzień. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed ukształtowaniem.* Sos pomidorowy można przygotować 5 dni wcześniej i schłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos PomidorowySos Pomidorowy
CiastoCiasto
TrudnośćEkspert
Gotowe W75 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia12
Magazyn