Pizza Margheritan to Wegetariańskie danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 285 kalorii. Na 79 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Udaj się do sklepu i podnieś ząbki czosnku, liście bazylii, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 75 godzin. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pizza Margherita z pieczonym sosem pomidorowym do pizzy, Pizza Margherita, oraz Pizza Margherita.
Instrukcje
1
Wymieszać razem drożdże, 1 łyżka mąki i 1/4 szklanki ciepłej wody w dużej misce i odstawić, aż powierzchnia pojawi się kremowy, o 5 protokół. (Jeśli mieszanka nie wydaje się kremowa, Odrzuć i zacznij od nowa z nowymi drożdżami.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna
Woda
Drożdże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Dodaj 1 1/4 szklanki mąki, pozostałe 1/2 szklanki wody, sól, i olej i mieszać, aż będzie gładka. Wymieszać wystarczającą ilość mąki (1/4 do 1/3 szklanki), aby ciasto zaczęło odciągać się od boku miski. (Ciasto będzie lekko mokre.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Mąka Uniwersalna
Woda
Sól
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Zagniataj na mące, lekko odbijając, gdy ciasto stanie się zbyt lepkie, aż będzie gładkie, miękkie i elastyczne, około 8 minut. Uformować w kulkę, włożyć do miski i obsypać mąką. Przykryj folią lub ręcznikiem kuchennym (Nie ściereczką frotte)i odstaw w miejscu wolnym od przeciągów w ciepłej temperaturze pokojowej, aż do podwojenia, około 1 1/4 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Mąka Uniwersalna
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Kuchenne
Folia Foliowa
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
1
Zmiksuj pomidory z sokiem w blenderze, aby zrobić grube przeciery.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory W Soku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Czosnek ugotować w oleju w małym ciężkim rondlu na średnim ogniu, aż będzie pachnący i blady złoty, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
3
Dodać przecier pomidorowy, bazylia, cukier, i 1/8 łyżeczki soli i gotować na wolnym ogniu, odkryte, mieszając od czasu do czasu, aż zgęstnieje i zmniejsza się do około 3/4 szklanki, o 40 protokół. Doprawić solą i ostudzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor
Bazylia
Cukier
Sól
1
Co najmniej 45 minut przed pieczeniem pizzy, umieść kamień na stojaku piekarnika w dolnej trzeciej części piekarnika elektrycznego (lub na podłodze piekarnika gazowego) i rozgrzej piekarnik do 260°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
1
Nie uderzaj. Ciasto posmarować mąką, a następnie przełożyć na wyłożoną pergaminem skórkę do pizzy lub dużą blachę do pieczenia. Wyłóż ciasto równomiernie palcami i rozciągnij w 14-calową rundę, w razie potrzeby odbijając palce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Mąka Uniwersalna
Punch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
1
Rozłóż sos na cieście, pozostawiając 1-calową granicę (może być trochę sosu). Ułóż ser na górze, pozostawiając granicę od 2 do 3 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser
SOS
Ciasto
2
Przesuń pizzę na pergaminie na kamień do pizzy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kamień Do Pizzy
3
Piec, aż ciasto jest chrupiące i rumiane i ser jest złoty i bulgotanie w miejscach, 13 do 16 protokół. Za pomocą skórki lub blachy do pieczenia przenieś pizzę na deskę do krojenia. Fajne 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser
Ciasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do Krojenia
Blacha Do Pieczenia
Piekarnik
4
Przed krojeniem posypać liśćmi bazylii.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Bazylia
1
* Ciasto można pozostawić do powolnego wzrostu w lodówce (zamiast w ciepłym miejscu) przez 1 dzień. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed ukształtowaniem.* Sos pomidorowy można przygotować 5 dni wcześniej i schłodzić.