Pizza Margherita
Pizza Margheritan to Wegetariańskie danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 285 kalorii. Na 79 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Udaj się do sklepu i podnieś ząbki czosnku, liście bazylii, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 75 godzin. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pizza Margherita z pieczonym sosem pomidorowym do pizzy, Pizza Margherita, oraz Pizza Margherita.
Instrukcje
Wymieszać razem drożdże, 1 łyżka mąki i 1/4 szklanki ciepłej wody w dużej misce i odstawić, aż powierzchnia pojawi się kremowy, o 5 protokół. (Jeśli mieszanka nie wydaje się kremowa, Odrzuć i zacznij od nowa z nowymi drożdżami.)
Dodaj 1 1/4 szklanki mąki, pozostałe 1/2 szklanki wody, sól, i olej i mieszać, aż będzie gładka. Wymieszać wystarczającą ilość mąki (1/4 do 1/3 szklanki), aby ciasto zaczęło odciągać się od boku miski. (Ciasto będzie lekko mokre.)
Zagniataj na mące, lekko odbijając, gdy ciasto stanie się zbyt lepkie, aż będzie gładkie, miękkie i elastyczne, około 8 minut. Uformować w kulkę, włożyć do miski i obsypać mąką. Przykryj folią lub ręcznikiem kuchennym (Nie ściereczką frotte)i odstaw w miejscu wolnym od przeciągów w ciepłej temperaturze pokojowej, aż do podwojenia, około 1 1/4 godziny.
Zmiksuj pomidory z sokiem w blenderze, aby zrobić grube przeciery.
Czosnek ugotować w oleju w małym ciężkim rondlu na średnim ogniu, aż będzie pachnący i blady złoty, około 2 minut.
Dodać przecier pomidorowy, bazylia, cukier, i 1/8 łyżeczki soli i gotować na wolnym ogniu, odkryte, mieszając od czasu do czasu, aż zgęstnieje i zmniejsza się do około 3/4 szklanki, o 40 protokół. Doprawić solą i ostudzić.
Co najmniej 45 minut przed pieczeniem pizzy, umieść kamień na stojaku piekarnika w dolnej trzeciej części piekarnika elektrycznego (lub na podłodze piekarnika gazowego) i rozgrzej piekarnik do 260°.
Nie uderzaj. Ciasto posmarować mąką, a następnie przełożyć na wyłożoną pergaminem skórkę do pizzy lub dużą blachę do pieczenia. Wyłóż ciasto równomiernie palcami i rozciągnij w 14-calową rundę, w razie potrzeby odbijając palce.
Rozłóż sos na cieście, pozostawiając 1-calową granicę (może być trochę sosu). Ułóż ser na górze, pozostawiając granicę od 2 do 3 cali.
Przesuń pizzę na pergaminie na kamień do pizzy.
Piec, aż ciasto jest chrupiące i rumiane i ser jest złoty i bulgotanie w miejscach, 13 do 16 protokół. Za pomocą skórki lub blachy do pieczenia przenieś pizzę na deskę do krojenia. Fajne 5 minut.
Przed krojeniem posypać liśćmi bazylii.
* Ciasto można pozostawić do powolnego wzrostu w lodówce (zamiast w ciepłym miejscu) przez 1 dzień. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed ukształtowaniem.* Sos pomidorowy można przygotować 5 dni wcześniej i schłodzić.