Pizza Margarita
Przepis Margarita Pizza może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 45 minut. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 1035 kalorii, 46g białka, oraz 49g tłuszczu każdy. Na 4,16 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. Jeśli masz sól i pieprz, ser mozzarella, oliwa z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć mąkę z kaszy mannej, można podążać za tym daniem głównym z Ciasto Sufletowe Z Semoliny jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Serowy Margarita Pizza Hummus z grillowanym pieczywem do pizzy Pesto, Pizza Margarita, oraz Pizza Margarita dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej grill na dużym ogniu.
Odpylić blat z 2 łyżkami mąki. Rozciągnij ciasto obracając na kostkach w okrągłą średnicę od 12 do 13 cali.
Posypać kaszę manną na drewnianym wiosle do pizzy lub na tyle patelni do pieczenia wystarczająco dużej, aby utrzymać ciasto okrągłe. Wyłożyć ciasto na kaszę manną.
Wierzch ciasta posmarować oliwą z oliwek.
Przesuń pizzę na gorący grill i gotować, aż pojawią się znaki grill i ciasto jest ustawione, o 2 protokół. Ostrożnie odwróć ciasto dużą szpatułką lub szczypcami lub rękami; umyj wierzch oliwą z oliwek i gotuj, aż ciasto będzie twarde, ale nie całkowicie ugotowane i pojawią się ślady grillowania, kolejne 3 do 4 minut. Wsuń wiosło do pizzy pod skórkę i wyjmij z grilla. Ustaw dużą żeliwną patelnię na grillu, aby ogrzać lub umieść patelnię do pizzy w piekarniku i rozgrzej do 260°.
Aby zbudować pizzę, rozłóż sos pomidorowy na częściowo ugotowanej skórce. Rozprowadzić mozzarellę na pizzy i posypać pecorino romano. Doprawić solą i pieprzem.
Wsuń pizzę z wiosła na patelnię na grillu lub na patelnię do pizzy w piekarniku i piecz do bąbelków, 15 do 20 minut.
Wyjąć i ustawić pizzę na desce do krojenia. Rozsypać na całych lub pokrojonych liściach bazylii i skropić oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia.
Pokroić w 6 do 8 klinów i podawać.
Uwaga: bazylia Genovese jest najczęstszą odmianą w naszych sklepach spożywczych. Jako alternatywę poszukaj tych innych odmian bazylii (lub uprawiaj je samodzielnie), które są moimi ulubionymi: grecka bazylia ma bardzo małe liście i małe wybuchy skoncentrowanego smaku bazylii; opal bazylia ma fioletowe liście, które wyglądają wspaniale na pizzy, z większą ilością nut lukrecji; bazylia cytrynowa łączy smak bazylii z melisy w bardzo pyszny sposób.
Przedruk za pozwoleniem gotowanie Po godzinach: przepisy z mojego przestoju Autor: Elżbieta Falkner, copyright © 201
Opublikowane przez Ten Speed Press, oddział Random House, Inc.Elizabeth Falkner jest założycielem i właścicielem Citizen Cake and Orson w San Francisco, a obecnie otwiera nową restaurację w Brooklynie w stanie Nowy Jork. W 2011 roku była finalistką i wicemistrzynią w konkursie The Next Iron Chef, startowała w zawodach Top Chef Masters oraz sędziowała Top Chef Masters i Top Chef. Elżbieta była cukiernikiem roku Bon Appétit w 200
Jej pierwsza książka, Demolition Desserts, została opublikowana w 2007 roku.