Pitas jagnięcy z ogórkami i sosem jogurtowym
Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 233 kalorie, 13g białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Na 1,34 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Mieszanka oliwy z oliwek, liści mięty, octu winnego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pieczone jagnięce Pitas z pikantnym sosem sezamowo-jogurtowym, Grillowane Kminkowo-jagnięce Pitas z kuskusem i jogurtem, oraz Jagnięce Pitas z pomidorami, szalotkami i miętowym sosem jogurtowym.
Instrukcje
Olej i ocet umieścić w średniej, niereaktywnej misce i ubić do połączenia.
Dodać cebulę, doprawić solą i pieprzem, wymieszać do okrycia. Odstawić, aż cebula mellow w smaku, o 10 protokół. Tymczasem lekko toast pitas i odstawić.Gdy cebula jest gotowa, dodać ogórki do miski i wrzucić, aż pokryte vinaigrette.
Rozprowadzić około 1 czubatej łyżki sosu jogurtowego wewnątrz każdej pity.
Umieść ćwierć jagnięciny i ćwierć mieszanki ogórkowo-cebulowej w każdym z pitów.
Skropić żądaną ilość pozostałego sosu na wierzchu każdej pita i podawać.