Pitas jagnięcy z ogórkami i sosem jogurtowym

Pitas jagnięcy z ogórkami i sosem jogurtowym
Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 233 kalorie, 13g białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Na 1,34 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Mieszanka oliwy z oliwek, liści mięty, octu winnego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pieczone jagnięce Pitas z pikantnym sosem sezamowo-jogurtowym, Grillowane Kminkowo-jagnięce Pitas z kuskusem i jogurtem, oraz Jagnięce Pitas z pomidorami, szalotkami i miętowym sosem jogurtowym.

Instrukcje

1
Olej i ocet umieścić w średniej, niereaktywnej misce i ubić do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
2
Dodać cebulę, doprawić solą i pieprzem, wymieszać do okrycia. Odstawić, aż cebula mellow w smaku, o 10 protokół. Tymczasem lekko toast pitas i odstawić.Gdy cebula jest gotowa, dodać ogórki do miski i wrzucić, aż pokryte vinaigrette.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
Gałązki Kopru WłoskiegoGałązki Kopru Włoskiego
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
1/4 Szklanki Margaryny O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Roztopionej1/4 Szklanki Margaryny O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Roztopionej
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
3
Rozprowadzić około 1 czubatej łyżki sosu jogurtowego wewnątrz każdej pity.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Opakowanie Mrożonego Ciasta WaniliowegoOpakowanie Mrożonego Ciasta Waniliowego
1/4 Szklanki Margaryny O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Roztopionej1/4 Szklanki Margaryny O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Roztopionej
4
Umieść ćwierć jagnięciny i ćwierć mieszanki ogórkowo-cebulowej w każdym z pitów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gałązki Kopru WłoskiegoGałązki Kopru Włoskiego
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
1/4 Szklanki Margaryny O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Roztopionej1/4 Szklanki Margaryny O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Roztopionej
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
5
Skropić żądaną ilość pozostałego sosu na wierzchu każdej pita i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
1/4 Szklanki Margaryny O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Roztopionej1/4 Szklanki Margaryny O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Roztopionej
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia33
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn