Pistacjowy okoń morski z sałatką krabową

Pistacjowy okoń morski z sałatką krabową może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 374 kalorie, 40g białka, oraz 21 g tłuszczu. Na $5.19 za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka sosu kokosowego, fleur de sel, filet z okonia morskiego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby użyć proszku curry można śledzić to danie główne z Lody Curry z Mango i pistacjami jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i pescatarian dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Chrupiąca patelnia okonia morskiego z masłem pistacjowym, Okoń czarnomorski z kukurydzą i Jumbo Lump Crab Saute, oraz Paszteciki krabowe z masłem pistacjowo-awokado.
Instrukcje
Blanszować końcówki fasoli morskiej w małym rondlu z wrzącą osoloną wodą 30 sekund, następnie odcedzić na sitku i osuszyć.
Reserve 1/4 cup sea Bean porady do dekoracji, a następnie wymieszać pozostałe wskazówki z kraba i szalotki. Wymieszać sok z limonki i curry w małej misce, a następnie zalać kraba i dobrze wrzucić.
Dodać sól i pieprz do smaku i wrzucić do połączenia.
Wytnij 1 filet z okonia morskiego na pół w poprzek (każdy kawałek powinien mierzyć około 4 na 3 cale). Doprawić lekko obrane boki obu połówek solą, następnie ułóż kawałki, obrane boki razem, tworząc " stek."
Wierzch obficie posmarować białkiem jajka, a wierzch równomiernie wymieszać z około 2 łyżkami pistacji, dociskając do przyklejenia. Zebrać 5 więcej porcji w ten sam sposób.
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°.
Złóż 1 arkusz pergaminu na pół w poprzek i, zaczynając od 1 końca zagnieceń, Wytnij kształt połowy serca, utrzymując pionowe zagniecenia tak długo, jak to możliwe. Rozłóż serce i ułóż na powierzchni roboczej z punktem najbliżej Ciebie, a następnie umieść stek rybny tylko na 1 stronie zagniecenia. Złóż drugą połowę serca nad rybami, aby zamknąć i, zaczynając od góry gniecenie, skręcić w krawędzie pergaminu w nakładających fałdy, o 1 cal od siebie, naciskając każdy krotnie mocno, jak idziesz, tworząc szczelne uszczelnienie. Wsuń ostatni fałd pod paczkę i zabezpiecz spinaczem do papieru. Zrób jeszcze 5 pakietów w ten sam sposób.
Podgrzać 1 łyżka oleju roślinnego w 12-calowej patelni ciężkiej na umiarkowanie wysokim ogniu do gorąca, ale nie palenie, a następnie sear 2 pakiety rybne, począwszy od stron orzechów w dół, aż orzechy są blado złote, o 30 sekund (uważnie obserwować, jak orzechy palą się łatwo). Ostrożnie obróć paczki za pomocą metalowej szpatułki i zapieczętuj, aż ryba będzie złota, około 2 minut.
Przenieś wysmarowane Pakiety, nakrętki do góry, łopatką do blachy do pieczenia. Sear pozostałe pakiety w ten sam sposób, dodając więcej oleju do patelni w razie potrzeby.
Piec paczki, aż ryba jest tylko gotowane przez, O 13 protokół.
Podczas gdy ryba piecze, podziel sałatkę krabową na 6 talerzy, układając w środku jako łóżko dla ryby.
Każde opakowanie pokroić i lekko posmarować wierzchem (od strony orzecha) 1 łyżeczką oleju pistacjowego, a następnie posypać fleur de sel. Ostrożnie przełóż rybę łopatką do sałatki krabowej, odrzucając pergamin i zalej rybą sosem kokosowym.
Posypać każdy z reserved końcówki fasoli morskiej.
* Opakowania rybne można złożyć 3 godziny wcześniej i schłodzić.
Odstawić w temperaturze pokojowej na 45 minut przed gotowaniem.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Seabass w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Maysaran Arsheen Pinot Gris. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 18 dolarów za butelkę.
![Maysara Arsheen Pinot Gris]()
Maysara Arsheen Pinot Gris
Jasny wyraz owoców z przodu, witając podniebienie nutami ściętej trawy w ciepły dzień. Wino jest zakotwiczone rześką kwasowością, ale nie tak bardzo, aby obezwładnić ulotną słodycz, która pozostawia uśmiech. Arsheen ma inteligentny, orzeźwiający charakter, który nada klarowności szeregowi przetworów z ryb, drobiu i wieprzowiny.