Pistacjowa Żurawina Orzo
Pistacjowa żurawina Orzo to hor d ' oeuvre, która serwuje 2. Jedna porcja zawiera 410 kalorii, 8G białka, oraz 26g tłuszczu. Za $1.06 za porcję, ten przepis okładki 9% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz pod ręką ciężką śmietanę, makaron orzo, oliwę z oliwek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Przynosi ci smak domu. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 20 minut. Z łyżką wynik 27%, to danie nie jest takie super. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Orzo, Sałatka z winogron i pistacji, Torrone Pistacjowo-Żurawinowe, oraz Żurawina Pistacjowa Biscotti.
Instrukcje
Gotuj orzo zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. W międzyczasie na patelni nieprzywierającej smaż szalotkę na oleju i maśle przez 1 minutę.
Dodaj pistacje; smaż przez 1-2 minuty lub do lekkiego zrumienienia.
Dodaj żurawinę, śmietanę, bulion i wino. Gotuj na średnim ogniu przez 3-4 minuty lub do zgęstnienia.
Odcedź orzo; Dodaj do mieszanki żurawinowej. Dopraw solą i pieprzem.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Antipasti naprawdę dobrze komponuje się z winem musującym i musującym różem. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Jednym z win, które możesz spróbować, jest Ruinart Brut rosé (pół butelki). Ma 5 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 56 dolarów.
![Ruinart Brut Rose (półbut)]()
Ruinart Brut Rose (półbut)
* Nastąpiła zmiana opakowania tego wina. Przedstawiona etykieta może nie być otrzymaną etykietą.* Wino ma jaskrawo Pomarańczowo-żółty kolor płatków róży z bardzo delikatnym, obfitym i trwałym musem. Nos charakteryzuje się małymi czerwonymi jagodami, głównie porzeczkami. Na podniebieniu wino jest energiczne i dobrze wyważone. Dobre, świeże, owocowe wino z dobrze zintegrowanymi taninami i nutą przyprawy na długim finiszu.Ruinart Rosé jest produkowany z mieszanki 55% Pinot Noir i 45% Chardonnay z najlepszych ostatnich roczników. Wszystkie owoce pochodzą z winnic premiers crus. Do winogron z winnic estate w Sillery i Brimont (ojczyzna rodowa rodziny Ruinart) dołączają starannie wyselekcjonowane winogrona z innych winnic Premier crus Na Côte de Blancs i Montagne de Reims. Winogrona do Ruinart są wybierane kosz po koszu u źródła i używane są tylko najlepsze premierzy crus.