Pilaw z warzyw i jęczmienia
Przygotowanie pilawu z warzyw i jęczmienia zajmuje około 30 minut od początku do końca. Ten przepis daje 4 porcje po 243 kalorie , 9 g białka i 4 g tłuszczu każda. Za 84 centy za porcję przepis ten pokrywa 16% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz pod ręką cukinię, zieloną cebulę, paprykę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Niewielu osobom naprawdę spodobał się ten przystawka. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską laktoowowegetariańską . Jest on dostarczany przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 59% , co jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się również spodobać przepisy takie jak Pilaw z warzyw bulgur ,Kurczak z orzeszkami piniowymi i warzywnym jęczmieniem perłowym oraz Sałatka z orzeszkami ziemnymi i jęczmieniem czarnookim .
Instrukcje
Podsmaż cukinię i marchewkę na maśle w dużym rondlu, aż będą chrupiące i miękkie.
Dodaj bulion; doprowadź do wrzenia. Wymieszaj z jęczmieniem. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 10-12 minut lub do momentu, aż jęczmień będzie miękki.
Dodaj cebulę, majeranek, sól i pieprz.
Zdjąć z ognia, przykryć i odstawić na 5 minut.