Pilaw z krewetek i Quinoa
Need a bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przystawki? Krewetki i Quinoa Pilaf może być ogromny przepis, aby spróbować. Na 83 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 119 kalorii, 8G białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Jeśli masz quinoa, sól i pieprz, Skórka z cytryny, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 33 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Quinoa Pilaf, Quinoa Pilaf, oraz Quinoa Pilaf.
Instrukcje
Rozgrzać olej w średnim rondlu na średnim ogniu.
Dodać cebulę i gotować, mieszając, aż zmięknie, 3 do 5 protokół.
Dodać komosę ryżową; gotować, mieszając, przez 1 minutę.
Dodaj 2 1/4 szklanki wody i 1/2 łyżeczki. sól do patelni. Włączyć ciepło do wysokiej; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień do niskiej i gotować, aż quinoa jest tender, o 15 minut, mieszając w krewetki podczas ostatnich 5 minut. Podnieś pokrywę po 15 minutach i sprawdź, czy krewetki są gotowane i większość wody została wchłonięta. Jeśli nie, gotować 1 minutę lub 2 dłużej.
Zdjąć z ognia, przykryć i odstawić na 10 minut.
Przenieść mieszaninę do miski. Wymieszaj natkę pietruszki, skórkę z cytryny i sok. Doprawić solą i pieprzem i podawać.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Możesz spróbować Mark West Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 13 dolarów za butelkę.
![Mark West Pinot Grigio]()
Mark West Pinot Grigio
Ostre i czyste wino z miodem miodowym, owocami pestkowymi i cytrusami o subtelnym, czystym, utrzymującym się wykończeniu.Spróbuj połączyć stare dobre ryby z frytkami, letnie sałatki i parowane małże przez tuzin...albo dziesiątki.