Pilaw ryżowy żurawinowy i migdałowy
Pilaw z żurawiną i migdałami może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i wegetariański przepis ma 205 kalorii, 5G białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na 76 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 47 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz żurawinę, ścinane migdały, mielony pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Pilaw ryżowy żurawinowy, migdałowy i grzybowy, Orange Cranberry Almond Rice Pilaf, oraz Pilaf Ryżowy Migdałowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni lub holenderskim piekarniku na średnim ogniu. Gotować i mieszać cebulę w gorącym oleju do miękkości i półprzezroczyste, o 5 protokół.
Wymieszaj żurawinę i ryż jaśminowy z cebulą, aż ryż będzie pokryty olejem i ryż będzie lekko tostowany, o 5 minut więcej.
Wlać rosół z kurczaka na patelnię i doprawić koszerną solą i czarnym pieprzem.
Doprowadzić mieszaninę ryżu do wrzenia na dużym ogniu, a następnie przykryć i zmniejszyć ogień do niskiej. Gotować na wolnym ogniu, aż ryż będzie miękki i ciecz zostanie wchłonięta, o 22 protokół.
Usuń patelnię z ognia; wymieszać zieloną cebulę, kolendra, i migdały do mieszanki ryżu. W razie potrzeby dostosuj przyprawę.