Pilaw ryżowo-pszenny ze szpinakiem dla niemowląt
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać ryż i pszenica Berry Pilaf z szpinakiem dziecko spróbować. Ten przepis służy 6. Na 65 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegański przepis ma 197 kalorii, 6G białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, ryż basmati, jagody pszeniczne i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Grzyb Pszenica Berry Pilaf, Sałatka z jagód pszennych, szpinaku i truskawek, oraz Sałatka z jagód pszennych, grillowanej kukurydzy i szpinaku dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić jagody pszenicy w ciężkim średnim rondlu.
Dodaj wystarczającą ilość zimnej wody do rondla, aby pokryć jagody pszenicy przez 3 cale.
Przynieś 4 szklanki wody, jagody pszenicy i 3/4 łyżeczki soli do zagotowania w tym samym rondlu. Zmniejsz ogień, przykryj i gotuj na wolnym ogniu, aż jagody pszenicy będą miękkie, ale nadal lekko twarde do gryzienia, około 1 godziny.
Rozgrzać olej w dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodać ryż i czosnek; wymieszać 1 minutę. Wymieszać w pozostałych 1 3/4 szklanki wody i 3/4 łyżeczki soli; doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień do niskiego poziomu, przykryj i gotuj, aż płyn prawie się wchłonie, a ryż będzie miękki, około 15 minut.
Dodaj szpinak i gotowane jagody pszenicy; mieszać aż szpinak zwiędnie i jagody pszenicy są ogrzewane przez, o 3 protokół. Doprawić solą i pieprzem.
* Zwane także twardymi jagodami pszenicy. Dostępne w większości sklepów z żywnością naturalną.
** Dostępne na rynkach indyjskich i wielu supermarketach.
w porcji: kalorie, 195; tłuszcz całkowity, 3 g; Tłuszcze nasycone, 0,5 g; cholesterol, 0