Pilaw jęczmienny z Podsmażonymi grzybami
Pilaw jęczmienny z Podsmażonymi grzybami to Wegetariańskie przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 10g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 343 kalorie. Ten przepis służy 4. Na 2,32 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, pieczarki, pieczarki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pilaw jęczmienny z pieczarkami, czerwoną papryką i szpinakiem, Pilaw jęczmienny z pieczarkami, czerwoną papryką i szpinakiem, oraz Kuskus pilaw z pieczarkami smażonymi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć suszone borowiki i wrzącą wodę w misce; przykryć i odstawić na 15 minut.
Odcedzić na sicie nad miską, zastrzegając płyn grzybowy. Pieczarki borowiki drobno posiekać; odstawić.
Rozgrzać 1 łyżkę oleju na dużej żeliwnej lub ciężkiej patelni na dużym ogniu.
Dodać posiekane pieczarki; gotować przez 5 minut lub aż zbrązowieje, mieszając od czasu do czasu. Zmniejszyć ciepło do średniego.
Dodać borowiki, wino, pieprz i czosnek; gotować 1 minutę lub aż płyn prawie wyparuje.
Rozgrzać 1 łyżkę oleju w dużym sosie-patelnia na średnim ogniu.
Dodać cebulę; gotować 3 protokół.
Dodaj zarezerwowany płyn grzybowy, 2 1/4 szklanki wody, mieszankę borowików, jęczmień i sól, i doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 35 minut lub aż jęczmień będzie miękki. Puch widelcem; natkę pietruszki wymieszać.
Ostrożnie rozpuścić masło w żeliwnej lub ciężkiej patelni na dużym ogniu.
Dodać pokrojone pieczarki, i smażyć przez 5 minut lub aż rumiane. Na wierzch pilaw z podsmażonymi grzybami.