Pilaw jęczmienny z ciecierzycą i karczochami
Pilaw jęczmienny z ciecierzycą i karczochami wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Na 1,61 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 17g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 497 kalorii. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Udaj się do sklepu i odbierz szybko gotowany jęczmień, parmezan, ciecierzycę i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 67%. Spróbuj Sałatka Orzo z ciecierzycą i karczochami, Serduszka z palmy z karczochami, ogórkiem, pomidorem i awokado, oraz Mini grillowane karczochy serca z niskotłuszczowym szpinakiem i dipem z karczocha dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 3 składniki w średnim rondlu. Doprowadzić do wrzenia; gotować 3 minuty. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 8 minut lub aż jęczmień będzie miękki i ciecz jest wchłaniana. Wymieszać z pesto i ciecierzycy; gotować 1 minutę lub aż dokładnie ogrzane. Wymieszać z sokiem z cytryny.
Podczas gdy jęczmień gotuje, rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj czosnek i karczochy; smażyć 3 minuty lub aż lekko rumiane.
Umieść 1 szklankę mieszanki jęczmienia w każdej z 4 misek, a następnie top każdej porcji z 1/4 szklanki mieszanki karczochów.
Każdą porcję posypać 2 łyżkami sera.