Pilaf z orzechów sosnowych i zielonej cebuli
Pilaw z orzechów sosnowych i zielonej cebuli to bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 231 kalorii, 4G białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Na 1,17 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz masło, sól, skórkę cytrynową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Agnolotti z pieczonym brokułem i szpinakiem w sosie z maślanych orzechów piniowych, Pilaw sosnowo-Orzechowo-ryżowy, oraz Pilaw Ryżowy Z Orzechów Sosny (Piñon Rice Pilaf).
Instrukcje
Masło rozpuścić w 3-litrowym rondlu na średnim ogniu.
Ugotować ryż, 1/2 szklanki cebuli i orzechy na maśle około 5 minut, mieszając od czasu do czasu, aż orzechy będą jasnobrązowe.
Wymieszać z bulionem, skórką cytrynową i solą.
Podgrzać do wrzenia, mieszając raz lub dwa razy; zmniejszyć ciepło. Przykryć i dusić 14 minut; zdjąć z ognia. Ryż puszysty lekko widelcem.
Przykryć i odstawić 5 minut.