Pilaf z orzechów sosnowych i zielonej cebuli

Pilaf z orzechów sosnowych i zielonej cebuli
Pilaw z orzechów sosnowych i zielonej cebuli to bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 231 kalorii, 4G białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Na 1,17 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz masło, sól, skórkę cytrynową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Agnolotti z pieczonym brokułem i szpinakiem w sosie z maślanych orzechów piniowych, Pilaw sosnowo-Orzechowo-ryżowy, oraz Pilaw Ryżowy Z Orzechów Sosny (Piñon Rice Pilaf).

Instrukcje

1
Masło rozpuścić w 3-litrowym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Ugotować ryż, 1/2 szklanki cebuli i orzechy na maśle około 5 minut, mieszając od czasu do czasu, aż orzechy będą jasnobrązowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CebulaCebula
OrzechyOrzechy
RyżRyż
3
Wymieszać z bulionem, skórką cytrynową i solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka Z CytrynySkórka Z Cytryny
BulionBulion
SólSól
4
Podgrzać do wrzenia, mieszając raz lub dwa razy; zmniejszyć ciepło. Przykryć i dusić 14 minut; zdjąć z ognia. Ryż puszysty lekko widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
RyżRyż
5
Przykryć i odstawić 5 minut.
6
Posypać wierzch cebuli.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula

Wyposażenie

TrudnośćNormalny
Gotowe W30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia5
Magazyn