Pilaf Ryżowy Basmati

Pilaf Ryżowy Basmati
Pilaw ryżowy Basmati to bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 6 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 273 kalorie. Na 81 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Najlepiej sprawdza się jako przystawka i odbywa się w ok. 1 godzina i 30 minut. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka wody, laski cynamonu, kapsuły kardamonu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 23%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Pilaw ryżowy Basmati z groszkiem, Pilaw ryżowy Basmati z morelami, oraz Pilaw ryżowo-Musztardowy Basmati.

Instrukcje

1
Myć czy nie myć ryżu? W przypadku basmati, bez względu na moje przygotowanie, zawsze je myję. Oczyszcza wszelkie małe cząstki, a także pozbawia ryż skrobi na ziarnie. Skrobia ta sprawia, że ryż gummiier po ugotowaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
Groszek Goya®Groszek Goya®
2
Rozgrzej piekarnik do 250 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
3
W średniej misce, dodać ryż i 4 szklanki zimnej wody. Moczyć ryż przez 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Groszek Goya®Groszek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
4
W małej misce dodaj nasiona kminku, kardamon, nasiona kopru włoskiego, cynamon, czarny pieprz i liście laurowe i wymieszaj, aby połączyć. Włączyć mieszaninę na blasze do pieczenia i umieścić go w środku piekarnika lekko tosty przyprawy i obudzić smaki, o 2 do 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Bułka Tarta, Kilka GarściBułka Tarta, Kilka Garści
3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
5
Wyjąć blachę do pieczenia z piekarnika i pozostawić przyprawy do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
6
Rozgrzać średni saute patelni na średnim ogniu i dodać masło i cebulę. Dopraw solą i gotuj, aż cebula będzie przezroczysta, ale nie brązowa, o 3 do 5 minut. Wymieszać przyprawy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
7
Odcedzić ryż, ale zarezerwować moczenie wody. Wymieszać w ryżu i gotować, aż usłyszysz ryżowe trzeszczenie, o 2 protokół. Delikatnie wymieszać w zarezerwowanej moczonej wodzie. Doprawić dużą porcją soli i doprowadzić płyn do gotowania na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Groszek Goya®Groszek Goya®
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
8
Gotować ryż na średnim ogniu, odsłonięty i niezakłócony, przez około 8 minut. Weź widelec (aby nie uszkodzić ryżu) i płatki kilka ziaren off do smaku doneness. Może to być konieczne gotowanie kolejne 2 do 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
Groszek Goya®Groszek Goya®
9
Wyjąć z ognia i pozostawić ryż do "odpoczynku"(jak chcesz rostbef) na 10 minut przed" rozwidlenia " go delikatnie do miski. W razie potrzeby wymieszać 3 łyżki masła i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Liście SzpinakuCałe Liście Szpinaku
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Groszek Goya®Groszek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia3
Magazyn