Piklowany Squash Judy
Piklowana Squash Judy może być dobrym przepisem na poszerzenie kolekcji przystawek. Ten przepis służy 250. Jedna porcja zawiera 12 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu. Na 3 grosze za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz squasha, nasiona selera, sól koszerna i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Piklowany Squash Judy, Marynowane Dziecko Squash, oraz Marynowany Żółty Squash.
Instrukcje
Miejsce squash, papryka, i cebula w durszlaku.
Posypać koszerną solą; przykryć i odstawić w temperaturze pokojowej 1 godzinę. (Nie spłukiwać.) Szczelnie zapakuj mieszankę squasha w 4 (1-pkt.) gorące sterylizowane słoiki, napełnianie do 1/2 cala od góry. Przynieś cukier, ocet, nasiona gorczycy i nasiona selera do wrzenia w holenderskim piekarniku na dużym ogniu; gotuj, stale mieszając, 1 minutę lub aż cukier się rozpuści.
Wlać gorącą ciecz na mieszaninę squasha w słoikach, wypełniając do 1/2 cala od góry.
Usunąć pęcherzyki powietrza delikatnie mieszając długim drewnianym szpikulcem. Uszczelnienie i proces zgodnie z zaleceniami (patrz poniżej), wydłużając czas wrzenia w Kroku 3 Instrukcji konserw do 15 minut.
Trzystopniowy poradnik do stawiania
Tak, to naprawdę takie proste. Aby rozpocząć, potrzebujesz podstawowego konserwatora, podnośnika do słoików i stojaka do konserw. Poszukaj 9-lub 12-częściowego zestawu do konserw, który będzie zawierał wszystkie te elementy i nie tylko.
Doprowadzić do wrzenia puszkę do połowy pełną wody; gotować na wolnym ogniu.
Umieść słoiki w dużym garnku z wodą do przykrycia; doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu 10 minut.
W dużym rondlu umieść paski i pokrywki. (Zawsze używaj nowych pokrywek.) Za pomocą kadzi, opasek i pokryw z gorącą wodą z kanistra, aby zmiękczyć uszczelki.
Tymczasem przygotuj przepis.
Usuń gorące słoiki z stockpot, 1 na raz, za pomocą podnośnika słoika i wypełnij zgodnie z zaleceniami w przepisie.
Wytrzyj felgi wypełnionych słoików. Przykryj od razu metalowymi pokrywkami i przykręć opaski (ciasne, ale nie za ciasne).
Umieść słoiki w stojaku do konserw i umieść w gotującej się wodzie w puszkach.
Dodaj więcej wrzącej wody w razie potrzeby, aby przykryć słoiki o 1 do 2 cali. Doprowadzić wodę do toczącego się wrzenia; gotować 15 minut, dostosowując czas przetwarzania do wysokości.* Wyłącz ciepło i odstaw 5 minut.
Wyjąć słoiki z konserwy i odstawić w temperaturze pokojowej przez 24 godziny. Test uszczelnień słoików przez naciśnięcie centrów pokryw. Jeśli pokrywki nie pękają, słoiki są odpowiednio uszczelnione. Przechowywać w chłodnym, ciemnym miejscu w temperaturze pokojowej do 1 roku. Przechowywać w lodówce po otwarciu.
* Zapoznaj się z kompletnym przewodnikiem USDA do domowego konserwowania w nchfp.uga.edu/publications/publications_usda.html aby dostosować czas przetwarzania do wysokości.