Pikantny Włoski Kurczak
Pikantny Włoski kurczak to bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 37g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 294 kalorie. Na 1,86 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz pieprz, ząbki czosnku, mąkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pikantny Włoski Kurczak, Pikantna Włoska Sałatka Z Kurczakiem, oraz Pikantna Włoska Sałatka Z Kurczakiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć mąkę, włoskie przyprawy i pieprz w misce.
Piersi kurczaka osuszyć papierowym ręcznikiem, a następnie zanurzyć w mieszance mąki. Odkleić nadmiar mąki.
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu; dodać piersi z kurczaka i gotować 3 protokół z każdej strony lub aż złoty kolor.
Wyjąć kurczaka z patelni i umieścić w naczyniu żaroodpornym.
Około 3 minut przed kurczak jest gotowy, zrobić sos. Podgrzać patelnię na średnim ogniu, dodać czosnek, i smażyć 1 minutę.
Dodać bulion i gotować na wolnym ogniu, aż zmniejszy się o połowę.
Dodać skórkę z cytryny, sok, i dressing; gotować jeszcze minutę.
Dodać pietruszkę i zdjąć z ognia.
Wyjąć piersi z kurczaka z piekarnika. Łyżka sosu na kurczaka i podawać.