Pikantny Wafel Cheddar BLT z jajkiem
Pikantny Wafel Cheddar BLT z jajkiem może być dobrym przepisem na rozszerzenie kolekcji dań głównych. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 708 kalorii, 28g białka, oraz 48 g tłuszczu każdy. Na 2,02 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę, jajka, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Jest przyniesiony przez Chow. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 59%, co jest dobre. Spróbuj Pikantny Wafel Cheddar BLT z jajkiem, Pikantna Mortadela, czosnek i kaparowy Wafelek z ciasta francuskiego, oraz Cheddar Cornmeal Waffle BLT dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 218° i ułóż stojak na środku.Ułóż boczek w jednej warstwie na obramowanej blasze do pieczenia i piec, aż rumiane i chrupiące, o 20 do 25 protokół.
Wyjąć na duży, wyłożony papierowym ręcznikiem talerz; odstawić.Ostrożnie wlej tłuszcz z boczku z blachy do żaroodpornej miarki—potrzebujesz 1/2 szklanki. Jeśli nie masz wystarczającej ilości tłuszczu z boczku, dodaj roztopione masło w razie potrzeby. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 107°.
Wymieszać mąkę, proszek do pieczenia i sól w dużej misce, aby napowietrzyć i rozbić wszelkie grudki; odstawić.
Umieść jajka w drugiej dużej misce i ubijaj, aż się rozpadną.
Dodać mleko i, ubijając, powoli wlać tłuszcz z boczku (lub mieszaninę tłuszczu z masła z boczku), aż do równomiernego połączenia.
Dodać ser i mieszać do połączenia.
Dodać mieszaninę mleko-ser do mieszaniny mąki i mieszać z gumową łopatką, aż mąka jest po prostu włączone i nie smugi pozostają( ciasto może mieć kilka grudek); odstawić.
Podgrzać klasyczną (nie belgijską) gofrownicę do medium zgodnie z instrukcją producenta. Napełnij ciasto, zamknij pokrywkę i gotuj, aż wafel będzie złoty (gdy para zacznie się zmniejszać z gofrownicy, możesz otworzyć wierzch i zerknąć na ciasto).
Przenieść bezpośrednio do stojaka w piekarniku, aby się ogrzać. Powtarzaj z pozostałym cieście, aż będziesz miał 12 gofrów, umieszczając gotowane gofry w jednej warstwie na stojaku w oven.To złożyć: rozpuścić 1 łyżkę masła na dużej patelni nieprzywierającej na średnim ogniu, aż do spienienia, około 2 do 3 minut.Mieszaj masło na patelni, aż dno będzie równomiernie pokryte.
Dodać 3 jajka, doprawić solą i pieprzem i smażyć bez przeszkód, aż białka będą usmażone i zaczną brązowieć na brzegach, ale żółtka nadal będą płynne, około 4 do 5 minut. (Białka będą w pełni ugotowane, więc nie ma potrzeby odwracania jaj.)
Wyjąć na duży talerz. Powtórzyć z pozostałym masłem i jajkami.
Na połowie gofrów rozprowadzić majonez i ułożyć jajko sadzone. Pomidora i sałatę podzielić na jajka, na wierzchu z plasterkami boczku, a na koniec z pozostałymi goframi.Jeśli porcja natychmiast, pokroić każdą kanapkę na pół. Aby zapakować do transportu, owinąć całe kanapki w pergamin, przeciąć na pół i ponownie owinąć w więcej papieru pergaminowego.