Pikantny Southwest Corn Chowder
Pikantny Southwest Corn Chowder może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepis dania głównego. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 375 kalorii, 15g białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 1,81 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Udaj się do sklepu i odbierz pierś z kurczaka, bulion z kurczaka, limonkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 55%. Podobne przepisy to Southwest Shrimp and Corn Chowder, Southwest Potato Corn Chowder, oraz Kremowy Southwest Chicken And Corn Chowder.
Instrukcje
Rozgrzać olej w dużym rondlu na średnim ogniu. Gotować i wymieszać cebulę, papryka jalapeno, i czosnek w gorącym oleju, aż cebula będzie miękka, 5 do 7 minut; sezon z kminkiem i pieprzem cayenne.
Dodaj kukurydzę, rosół z kurczaka i kurczaka pokrojonego w kostkę.
Doprowadzić zupę do wrzenia. Zmniejszyć ogień do niskiego, umieścić pokrywę na rondlu, i gotować na wolnym ogniu, aż kurczak jest gotowane przez, o 15 protokół.
Wyjąć rondel z ognia i niech zupa ostygnie.
Wlać zupę do blendera nie więcej niż do połowy pełnego. Przykryj i przytrzymaj pokrywę; pulsuj kilka razy przed wyjściem, aby zmiksować. Puree partiami do uzyskania gładkości. Powrót puree zupa do rondla.
Miejsce rondel na małym ogniu; ciepła zupa, mieszając od czasu do czasu, aż gorące, o 5 protokół.
Udekoruj porcje limonką, kolendrą i kwaśną śmietaną.