Pikantny Sos Z Indyka
Pikantny sos z indyka może być tylko sos, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 100 kalorii, 14g białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Na 31 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 22. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka bulionu z kurczaka, mąka, kapie z pieczonego indyka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest dostarczany przez BettyCrocker.com. od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Z łyżeczką wynik 31%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Indyk i sos pikantny Herbed gofry, Pikantny sos z indyka z pieczarkami i cebulą, oraz Pikantny Sos dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić sitko na małej misce.
Do sitka wlać kapiele (soki z indyka i tłuszcz) z patelni. Odcedzić 2/3 szklanki tłuszczu z wierzchu kapieli; umieścić tłuszcz w rondlu 3-ćwiartkowym. Usunąć pozostały tłuszcz (lub jeśli nie ma wystarczającej ilości tłuszczu, dodać tyle stopionego masła do tłuszczu, aby odmierzyć 2/3 szklanki). Zachowaj Pozostałe krople.
Trzepaczką wymieszać mąkę z tłuszczem w rondlu. Gotować na średnim ogniu 1 do 2 minut, stale mieszając, aż mieszanina będzie gładka i bąbelkowa.
Odmierz zarezerwowane krople razem z bulionem; dodaj wystarczającą ilość wody, aby uzyskać równą 5 szklanek płynu. Stopniowo mieszaj mieszaninę bulionu w mieszaninę mąki.
Podgrzać do wrzenia na dużym ogniu (5 do 6 minut), stale mieszając. Zagotować i wymieszać 1 minutę.