Pikantny smarowidło z serem czosnkowym
Potrzebujesz bezglutenowej, lakto ovo-wegetariańskiej i podstawowej przyprawy ? Pikantny krem z serem czosnkowym może być super przepisem do wypróbowania. Za 77 centów za porcję ten przepis pokrywa 10% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 8 g białka , 14 g tłuszczu i łącznie 247 kalorii . Ten przepis służy 16 osobom. Udaj się do sklepu i kup skórkę z cytryny, warzywa, szczypiorek i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 39% . Ten wynik jest raczej zły. Kanapka z cukinią i rzodkiewką z kremem z koziego sera cytrynowo-ziołowego , pasta z zielonego sera koziego i pasta z cukinii podawana z chlebem rzemieślniczym są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Usuń papierową skórkę z czosnku (nie obieraj ani nie rozdzielaj ząbków).
Odetnij wierzchołki główek czosnku.
Posmaruj olejem. Owiń każdą żarówkę wytrzymałą folią.
Piec w temperaturze 425° przez 30-35 minut lub do momentu, aż zmiękną. Schłodzić przez 10-15 minut.
W małym rondlu rozpuść masło. Wyciśnij zmiękczony czosnek na patelnię; wymieszać sok, szczypiorek, wodę, skórkę z cytryny, pietruszkę, rozmaryn i sól; gotować i mieszać przez 2-3 minuty lub do momentu wchłonięcia większości płynu.
Przenieś do robota kuchennego.
Dodaj serek śmietankowy; przykryć i miksować do momentu wymieszania.