Pikantny Rozdrobniony Kurczak Tinga
Pikantny Shredded Chicken Tinga zajmuje około 40 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 121 kalorii, 15 g białka i 2 g tłuszczu. Ten przepis jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 98 centów za porcję. Ten przepis z Allrecipes ma 6 fanów. Świetnie sprawdza się jako dodatek do dań. Jeśli masz pod ręką ocet jabłkowy, cebulę, sól i mielony pieprz oraz kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezglutenowej, bezmlecznej, paleolitycznej i pierwotnej. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 56%. Ten wynik jest dobry. Jeśli szukasz podobnych przepisów, wypróbuj pikantne tostadas z rozdrobnioną wieprzowiną (Tinga), pikantne tostadas z posiekaną wieprzowiną po meksykańsku (Tinga) i tostadas z posiekaną wieprzowiną po meksykańsku (Tinga).
Instrukcje
W rondelku zagotuj lekko osoloną wodę. Zmniejsz temperaturę do średnio-niskiej. Gotuj kurczaka we wrzącej wodzie, aż przestanie być różowy w środku i soki będą klarowne, około 20 minut. Termometr z natychmiastowym odczytem umieszczony na środku powinien wskazywać co najmniej 165 stopni F (74 stopnie C).
Przenieś kurczaka na deskę do krojenia i rozerwij go na kawałki za pomocą 2 widelców.
Zmiksuj duszone pomidory, salsę chipotle i ocet jabłkowy w blenderze na gładką masę.
Połącz rozdrobnionego kurczaka, zmiksowany sos i cebulę w rondlu na średnim ogniu. Gotuj na wolnym ogniu, aż cebula stanie się przezroczysta, około 10 minut. Doprawić solą i pieprzem.