Pikantny pudding cytrynowy z lodami bezowymi cytrynowymi

Pikantny pudding cytrynowy z lodami bezowymi cytrynowymi
Przepis Pikantny cytrynowy budyń z cytrynowymi lodami bezowymi można zrobić w około 1 godzinę i 20 minut. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 13g białka, 68 g tłuszczu, oraz w sumie 1204 kalorii. Ten przepis lacto ovo vegetarian służy 4 i kosztuje 3,63 zł za porcję. 24 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Kilka osób naprawdę lubi ten deser. Mieszanka skórki cytrynowej, skórki cytrynowej, cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Lato będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Z łyżeczką wynik 29%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Lody bezowe cytrynowe, Lody Bezowe Cytrynowe, oraz Ciasto Bezowe Z Lodami Cytrynowymi.

Instrukcje

1
Na sos cytrynowy ubić jajka i żółtko ze skórką i sokiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
(Keebler)(Keebler)
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
2
Dodaj cukier i masło, a następnie umieść miskę na patelni z delikatnie gotującą się wodą. Mieszaj, aż sos będzie błyszczący i zgęstnieje, aby pokryć tylną część łyżki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Wyjąć i pozostawić do ostygnięcia.
4
W przypadku lodów ubijaj crme frache w maszynie do lodów, aż będzie gęsty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Żelatyna Marki Jell-o O Smaku TruskawkowymŻelatyna Marki Jell-o O Smaku Truskawkowym
5
Wyjąć z maszyny, następnie marmur w 200 ml schłodzonego sosu cytrynowego i złożyć przez kawałki bezy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
6
Przenieść do zamrażarki na 3-4 godziny, aż zamarznie.
7
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
8
Posmaruj 4 pojedyncze formy budyniowe i ułóż bazy papierem tłustym. Ubij masło i cukier, aż blady i puszysty. Delikatnie złożyć jajka i mąkę na przemian, trochę na raz, aż do połączenia, a następnie dodać skórkę i sok. Łyżkę do foremek tak, aby były pełne w trzech czwartych i piec przez 20 minut, aż będą złote, wyrośnięte i jędrne w dotyku. Pozostawić do ostygnięcia lekko, a następnie okazać. Aby podać, delikatnie podgrzać sos, zalać puddingi i towarzyszyć z lodami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
(Keebler)(Keebler)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port są doskonałym wyborem dla cytrynowego puddingu. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Możesz spróbować NV Solera Cream Sherry. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 17 dolarów za butelkę.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDesery
OkazjeLetnie
Magazyn